Departamentul Sport - Mediafax
530 vizualizări 19 aug 2018

Românca a mizat, în semifinala cu Aryna Sabalenka, (care a scos din turneu trei jucătoare din top 20 WTA), pe loviturile constante pe rever. Nu şi-a pierdut calmul în setul al doilea, la 3-3, când sportiva din Belarus îşi ridicase nivelul şi s-a calificat în a doua finală în şapte zile, după cea câştigată la Montreal, în faţa lui Sloane Stephens.

"A fost o provocare pentru mine să am o adversară atât de tânără, care a câştigat meciuri atât de grele înainte, cu o încredere în sine aşa ridicată. A fost o mare provocare. Şi când am păşit pe teren, am spus că tot ceea ce trebuie să fac este să mă relaxez şi să-mi fac jocul, ceea ce am şi făcut", a declarat Halep, după partidă, potrivit wtatennis.com.

Într-o postare pe Twitter, WTA surprinde reacţia Simonei Halep de la finalul meciului şi comenteză cu amuzament: "Când mama spune că cina-i gata":

"Dacă voi lupta cum am facut-o în fiecare zi în acest turneu, aş putea câştiga meciul", a spus Simona Halep după victoria din semifinală:

"If I fight like I did every day here in this tournament, I would have a big chance to win the match" - @Simona_Halep talks after her semifinal win and looks to tomorrow at @CincyTennis pic.twitter.com/57d1tznqqR

— WTA (@WTA) August 18, 2018

"Ştiu că am fost prea nervoasă în timpul meciului. Data viitoare voi încerca să fiu mai calmă pe teren. Încercam să dau loviturile şi totul mi se întorcea. Mă întrebam de ce face faţă la orice şi începeam să dau din ce în ce mai tare. Am câştigat meciuri cu jucătoare foarte bune şi am arătat o bună strategie de tenis. Îmi pare rău că nu am reuşit şi de data asta, dar voi încerca să fiu din ce în ce mai bună.”, a mărturisit Aryna Sabalenka după meciul cu Simona Halep

Momentul victoriei Simonei Halep:

.@Simona_Halep digs deep to down Sabalenka, 6-3, 6-4!

Into third @CincyTennis final! pic.twitter.com/XkM4fmGdzY

— WTA (@WTA) August 18, 2018

În finală, Simona Halep o va întâlni, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 17 WTA, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe Petra Kvitova, locul 6 WTA. Liderul WTA conduce cu 3-1 în întâlnirile directe cu Bertens, ultima partidă fiind câştigată de Simona Halep în 2017, la Roma.

Este a şasea finală pe care jucătoarea de tenis din România o va disputa în acest an. Halep s-a mai calificat în finala acestui turneu în 2015 şi 2017.

Săptămâna trecută ridica trofeul Rogers Cup, la Montreal, iar acum Halep va concura într-un alt meci pentru titlu - a şasea sa finală de anul acesta - împotriva lui Kiki Bertens, comentează wtatennis.com.

 


Citește și: