Leila Bolat
773 vizualizări 22 iun 2013

Jucătoarea Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch, că este încântată de faptul că a jucat foarte bine pe iarbă, după succesul de la Nurnberg pe zgură, şi că va sărbători după competiţia de Grand Slam de la Wimbledon, informează wtatennis.com.

"Este incredibil, pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, după o săptămână pe zgură. Am jucat bine astăzi. Eram puţin neliniştită la început, dar am încercat doar să lupt pentru fiecare punct. Kirsten Flipkens a fost o adversară foarte dificilă. Sunt fericită, vreau să mă bucur de această seară. Este un moment special pentru mine. Voi pleca imediat la Wimbledon, astfel că va trebui să sărbătoresc acest succes după Wimbledon", a spus Halep.

Simona Halep este a cincea jucătoare română care s-a impus în mai mult de un turneu WTA, după Virginia Ruzici (7), Irina Spîrlea (4), Ruxandra Dragomir-Ilie (4) şi Alexandra Dulgheru (2).

Kirsten Flipkens reafirmat că Halep este în cea mai bună formă din carieră: "Simona este în cea mai bună formă a vieţii sale. A câştigat săptămâna trecută pe zgură, iar acum pe iarbă. Se pare că nici măcar nu contează pentru ea pe ce suprafaţă joacă. A jucat extraordinar astăzi".

Halep a fost lăudată şi de site-ul wtatennis.com pentru performanţele sale. "Indiferent dacă este pe zgura de la Nurnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit. Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinând al doilea său titlu WTA în tot atâtea săptămâni. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin 10 victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea, ea câştigând primul său titlu WTA la Nurnberg, săptămâna trecută, şi pe al doilea la 's-Hertogenbosch, în această săptămână. Uimitor este că a obţinut cele două titluri pe suprafeţe total diferite. La Nurnberg a jucat pe zgură, iar la 's-Hertogenbosch pe iarbă", notează sursa citată.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 45 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la 's-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari.

Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi 11 minute de joc, pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4.

La Wimbledon, Simona Halep va juca în primul tur cu Olga Govorţova, din Belarus, locul 72 WTA.

LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49 pot aduce un premiu de peste 9,3 milioane euro

Citește și: