1206 vizualizări 20 feb 2018

Schiorul american nu şi-a dat seama că cei de la televiziunea NBC aveau camerele pornite şi îndreptate asupra lui, în momentul în care l-a sărutat pe Matthew Wilkas înaintea rundei de calificare la slopestyle. 

„Cred că singura modalitate de a schimba percepţiile, de a distruge homofobia şi barierele este prin exemple şi asta nu este un lucru de care am avut parte când eram copil. Cu siguranţă nu am văzut un atlet gay la Jocurile Olimpice care să-şi sărute prietenul şi cred că dacă aş fi văzut asta, ar fi fost mult mai uşor pentru mine”, a spus Gus. 

Iubitul lui, actorul Matthew Wilkas i-a susţinut ideea, explicând că momentul lor de tandreţe în faţa camerelor de luat vederi a însemnat, cu siguranţă, foarte mult pentru tinerii homosexuali care se tem să îşi arate adevărata identitate în public. 

Gus Kensworthy a vorbit despre orientarea sa sexuală pentru ESPN, în 2015, la câtva luni după ce a câştigat o medalie de argint la Olimpiada de la Sochi. 

Kensworthy nu este singurul sportiv homosexual care participă la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud. Patinatorul american, Adam Rippon, se numără şi el printre cei care nu s-au temut să vorbească despre orientarea lor sexuală şi a recunoscut că este gay. 

Citește și: