Ana Petrescu
277 vizualizări 16 mar 2018

"Acest eveniment sportiv de anvergură internaţională reprezintă pentru Capitală României o oportunitate extraordinară de promovare a sportului, de dezvoltare a infrastructurii sportive, precum şi de promovare a României că destinaţie turistică şi de investiţii. În dubla să calitate de oraş-gazdă şi de administrator al Arenei Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti a luat deja o serie de măsuri pentru că organizarea Turneului Final UEFA EURO 2020 să se defăşoare în cele mai bune condiţii şi cu respectarea tuturor cerinţelor impuse de forul sportiv european. Pe parcursul evenimentului ne aşteptăm să fim vizitaţi de un număr mare de turişti şi de peste 120.000 de suporteri. Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a evenimentelor fotbalistice, din toate punctele de vedere: siguranţa şi securitate, mobilitate, timp liber etc. Până în prezent nu avem întârzieri, suntem în grafic cu toate pregătirile, iar delegaţiile UEFA vin lunar la Bucureşti şi verifică desfăşurarea acţiunilor prevăzute în program", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Edilul a reamintit că municipalitatea a înfiinţat un serviciu dedicat acestui eveniment, o structură de management de proiect cu atribuţiuni în implementarea cerinţelor UEFA şi a definitivat planurile de infrastructura pentru pregătirea Campionatului European, mai ales că, în cea mai mare parte a timpului, fanii se vor află în afara stadionului.

În contextul în care Primăria Capitalei are în acest proiect dublă calitate, de proprietar al Arenei Naţionale şi organizator al activităţilor locale (oraş-gazdă), PMB va elabora un concept de Oraş-Gazdă, document strategic care descrie în amănunt organizarea evenimentelor din cadrul Turneului Final UEFA EURO 2020, care va avea că teme principale: administrarea proiectului, activităţi comerciale, Fân-Zone, promovare, experienţă spectatori, mobilitate, siguranţă şi securitate, precizează PMB.

De asemenea, împreună cu specialiştii UEFA, s-au identificat locaţii Fan-Zone şi spaţii de vizionare în Piaţa Constituţiei şi Piaţa George Enescu, intenţionându-se şi amenajarea altor 4–5 spaţii de vizionare.

Referior la acţiunile de infrastructura, au fost cuprinse în bugetul PMB pentru 2018 sume destinate realizării de studii de fezabilitate pentru reabilitarea bulevardului Basarabia, se continuă lucrările la accesul dinspre Autostradă Bucureşti – Ploieşti, se vor reabilita complet căile de acces către Arena Naţională şi se vor continua investiţiile în reţeaua de transport urban, inclusiv în sistemele de dirijare şi semnalizare a traficului, menţionează sursa citată.

Arena Naţională va fi reabilitat la noile cerinţe UEFA pentru anul 2020, se arată în comunicatul de presă.

Referitor mobilitatea în Capitală, PMB reaminteşte că a fost finalizată licitaţia pentru achiziţia unui număr de 400 de autobuze, vor fi iniţiate licitaţii pentru achiziţia în continuare de autobuze electrice şi ecologice şi vor fi amenajate multiple zone de promenadă cu trafic restricţionat în vecinatarea fan-zone-urilor şi a spaţiilor de vizionare. Totodată, va fi amplasată semnalistica dedicată pentru ghidarea spectatorilor către stadion şi către celelalte puncte de interes.

Citește și: