2136 vizualizări 23 sep 2017

 În urma înfrângerii cu Wozniacki, Garbine Muguruza a ratat ocazia de a se desprinde în ierarhia mondială. Luni, când turneul de la Wuhan se va afla în plină desfăşurare, spaniola va avea doar 150 de puncte în faţa Simonei Halep, adică cu 85 de puncte în plus faţă de cât avea la începutul acestei săptămâni. Asta înseamnă că românca poate ataca din nou şefia mondială la turneul din China, unde este favorită numărul 2 şi calificată direct în turul 2. În cazul în care s-ar fi impus la Tokyo, Muguruza s-ar fi distanţat de Halep la aproape 450 de puncte. 

Simona Halep are de apărat la Wuhan 350 de puncte de anul trecut, astfel că teoretic distanţa dintre Muguruza şi reprezentanta României va fi de 470 de puncte, recuperabile într-un turneu Premier 5. Astfel, în cazul în care Simona se va impune la sfârşitul săptămânii viitoare, ea devine numărul 1 mondial, singura condiţie fiind ca Muguruza să nu fie adversara din finală. Românca devine lider WTA şi dacă ajunge doar în finală, iar spaniola nu trece de optimi.

Simona Halep va juca la Wuhan pe aceeaşi parte de tablou cu Cibulkova, Wozniacki, Kuznetsova, Kerber şi Keys dintre jucătoarele mai importante. Muguruza le va avea pe Pliskova, Konta, Radwanska, Ostapenko şi Stephens. Românca a mai avut câteva şanse pe parcursul ultimelor luni de a deveni numărul 1 mondial, ultima fiind irosită la US Open.

Citește și: