Andru Nenciu Marius Huţu
238 vizualizări 16 iun 2017

Cu investiţii masive în sportul juvenil şi baze moderne - bazin, patinoar - primarul George Scripcaru şi echipa sa au reuşit să-i facă pe părinţi să le schimbe drumul copiilor dinspre masa cu tabletă spre pastila de sănătate: înot şi atletism, principale discipline care stau la baza dezvoltării unui organism sănătos -, fotbal, scrimă şi multe altele. Înaintea unei şedinţe de consiliu, la început de iunie, Scripcaru, omul care vine şi pe bicicletă la birou, a vorbit pentru ProSport despre bunele şi relele din sport, Ordonanţa de Guvern, dar şi despre colosul cu picioare din lut - echipa de fotbal FC Braşov, moartea unei echipe şi istoria fetei care a prins aripi pe semicercul din Braşov, Cristina Neagu. De ce nu are Braşovul un stadion modern, când se va mai organiza o competiţie precum FOTE şi de ce nu se mai direcţionează bani către fotbal... în interviul de mai jos.
Cum vă întreţineţi, dumneavoastră, pasiunea pentru sport? Alergaţi, mergeţi pe bicicletă, înotaţi, cam cât timp acordaţi?

Într-o perioadă, mi-am propus de foarte multe ori să fac zilnic sport, însă nu mi-a ieşit deloc pentru că activitatea pe care o derulez e atât de intensă încât nu am reuşit acest lucru. Dar şi ceea ce fac poate fi numit un sport pentru că este destul de intens ca şi activitate. Mai folosim bicicleta, dar nu într-un sistem competiţional. Pur şi simplu ne urcăm pe bicicletă şi o luăm pe drumuri, pe străzi, pe dealuri, mai ales în zona asta de munte. Este şi asta o activitate care îmi foloseşte foarte mult.

Ce bicicletă aveţi?

Am trei biciclete! Cu cauciucuri diferite, cu foi diferite, e în funcţie de zona pe care o foloseşti. Cu o bicicletă normală nu poţi să urci, spre exemplu, pe drumul vechi în Poiana Braşov, trebuie să foloseşti o bicicletă cu cauciucuri cu specificul de zonă de munte.

Vi s-a întâmplat să veniţi cu bicicleta şi la Primărie?

Am fost, da...

Şi cum vă priveşte lumea pe stradă?

În Braşov cred că poţi să umbli mai bine cu bicicleta decât în alte părţi. Mai ales în zona de centru a oraşului lucrul acesta se poate face. Sunt foarte mulţi iubitori care practică această mişcare şi care se duc în zona din Schei, spre Pietrele lui Solomon. În zona asta mă mişc şi eu. Când te întâlneşti cu biciclişti este un salut de solidaritate, de apreciere, când treci pe lângă un cetăţean sau o maşină..., nu m-a înjurat nimeni, chiar au fost foarte miraţi sau au apreciat.

INTERVIUL INTEGRAL PE PRO SPORT

Citește și: