561 vizualizări 5 mar 2018

"Admite propunerea de eliberare condiţionată formulată de comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Slobozia, judeţul Ialomiţa. Dispune liberarea condiţionată a petentului-condamnat Becali Ioan, deţinut în Penitenciarul Slobozia, pentru restul rămas neexecutat din executarea pedepsei de 7 ani şi patru luni de închisoare, aplicată prin sentinţa penală pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti", se arată în decizia Judecătoriei Slobozia.

Hotărârea magistraţilor Judecătoriei Slobozia nu este definitivă, astfel că Ioan Becali rămâne în continuare încarcerat.

Fostul impresar a fost încarcerat pe 20 februarie 2018 după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu, ca aceasta să-l achite în primă fază în dosarul Transferurilor. În această cauză, el a primit trei ani de închisoare, sentinţă la care se adaugă însă şi restul neexecutat din dosarul Transferurilor.

În acelaşi dosar, Cristian Borcea a fost achitat, el fiind oricum singurul încarcerat rămas în dosarul Transferurilor. Totodată, fosta judecătoare Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi luat în tranşe 220.000 de euro de la fraţii Becali şi Cristian Borcea pentru a-i achita în primă fază în dosarul Transferurilor.

Citește și: