Silviu Bănilă
1420 vizualizări 14 iun 2018

Imaginile trucate pe computer arată cum stadionul „explodează”, pe măsură ce dronele ISIS survolează locul, scrie mirror.co.uk.

ISIS - care a lansat întotdeauna ameninţări cu ocazia marilor competiţii sportive - susţine că dispune de jihadişti în Rusia, gata oricând să comită atentate.Clipul de propagandă al ISIS este ultimul dintr-o serie de ameninţări, care vizează un „masacru” în timpul Cupei Mondiale din Rusia.

Stadionul din Soci poate găzdui până la 48.000 de spectatori. Vineri seară, aici de va juca meciul Portugalia-Spania, iar luni, Belgia-Panama (care se află în Grupa G alături de Anglia).Prezenţa Poliţiei şi a soldaţilor în zona de desfăşurare a competiţiilor sportive a fost puternic suplimentată, pentru a preveni atacurile teroriste, violenţa şi actele de huliganism.

Oficialii ruşi i-au asigurat pe jucători, pe fani şi pe toţi cei implicaţi în eveniment că au luat MĂSURI DE SIGURANŢĂ FĂRĂ PRECEDENT şi sunt pregătiţi pentru numeroase scenarii - inclusiv pentru ATACURI TERORISTE şi LUĂRI DE OSTATICI.

În pofida dezbinării din Orientul Mijlociu, ISIS şi susţinătorii grupării teroriste nu au încetat să ameninţe fotbaliştii şi fanii sportului cu balonul rotund - şi au jurat că se vor răzbuna pe preşedintele rus Vladimir Putin, pentru implicarea Rusiei în războiul civil din Siria.Una din imaginile promovate de Statul Islamic îl poziţionează pe celebrul Lionel Messi în locul unui „ostatic”, care stă în genunchi, aşteptând să fie executat. Într-o altă ipostază, ISIS îl atacă pe Putin, numindu-l „infidel”.

În lunile premergătoare Cupei Mondiale, Rusia a anunţat că a neutralizat mai multe celule teroriste, în urma unor raiduri şi arestări efectuate în oraşele-gazdă ale meciurilor de fotbal.

 

Citește și: