Cezara Paraschiv
1598 vizualizări 14 sep 2018

Arnold Cobilanschi, Director Editorial Eurosport România, a anunţat, joi seară, printr-o postare pe contul oficial de Facebook al publicaţiei pe care o conduce, trecerea în nefiinţă a comentatoarei sportive al cărui glas s-a identificat cu "sporturile artistice", dar şi cu hipismul, curling-ul sau, per total, transmisiunile-maraton de la Jocurile Olimpice.

Înainte de a împlini 51 de ani (pe 11 decembrie), Ivonne Ghiţă a pierdut lupta cu o boala, fiind învinsă de cancer, scrie Prosport.

"Cu adâncă şi profundă durere, în această seară, echipa Eurosport şi-a luat adio de la colega şi prietena Ivonne Ghiţă. Boala a învins şi Ivonne s-a stins din viaţă. Din 2004 alături de noi, Ivonne a fost vocea inconfundabilă a sporturilor 'artistice', a programelor olimpice şi a multor competiţii transmise de Eurosport. Am pierdut un comentator de bază, dar mai ales una dintre cele mai plăcute personalităţi din redacţia noastră. Ivonne, să-ţi găseşti liniştea eternă!", este mesajul postat pe contul oficial Eurosport şi semnat de Arnold Cobilanschi.

Absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, Ivonne Ghiţă a fost comentator sportiv şi specialist în PR. S-a aflat şi la microfonul Televiziunii Române, în 2004 a intrat în echipa Eurosport, iar timp de şapte ani a fost Director de Comunicare şi PR Manager în domeniul dezvoltării proiectului în cadrul Media Pro International. Traiectoria profesională i-a fost completată de numirea în funcţia de manager de proiect al Casei României pentru Jocurile Olimpice de la Sydney 2000.

Redacţia Eurosport a pierdut o altă voce emblematică în urmă cu două luni, tot după o luptă cu cancerul. Pe data de 19 iulie, a încetat din viaţă cel mai cunoscut comentator de snooker din România, Marius "Mario" Ancuţa, decedat la vârsta de 50 de ani. Moartea celei mai cunoscute voci de pe TV, în privinţa snookerului, a fost anunţată printr-o scrisoare emoţionantă din partea Eurosport.

În luna mai, sportul românesc a pierdut cea mai cunoscută voce din sfera comentatorilor sportivi, după ce Cristian Ţopescu a murit la 81 de ani.

Citește și: