356 vizualizări 21 mai 2012

Componenţii echipei CFR Cluj au primit trofeul Ligii I din partea LPF şi inelele de campioni de la cotidianul ProSport, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc, duminică seară, la stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", la finalul ultimului meci al sezonului, cu Steaua, scor 1-1.

După terminarea partidei, jucătorii clujeni au salutat publicul, iar unii dintre ei s-au bucurat de câştigarea trofeului împreună cu famillile lor, care au avut acces pe teren cu această ocazie.

"Am creat în Cluj o emulaţie extraordinară. Sunt mândru că sunt clujean, sunt mândru că sunt ardelean, vă dedicăm ultimul trofeu câştigat pentru că meritaţi din plin. Am dovedit în toată ţara că suntem cei mai buni şi că suntem campioana fotbalului românesc. Forza CFR. Promitem că vom câştiga trofee pentru că la CFR s-a implememtat o mentalitate de campioni. Mulţumim acestor jucători minunaţi, antrenorilor, lui Arpad Paszkany... Vă rugăm să fiţi alături de noi şi vă promitem trofee în continuare", s-a adresat publicului preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, înainte de decernarea medaliilor şi trofeului.

Finanţatorul Arpad Paszkany l-a menţionat în discursul său şi pe fostul tehnician al echipei clujene, Jorge Costa: "Este o seară minunată, al treilea titlu într-un timp atât de scurt nu era posibil fără voi. Trebuie să-i cinstim pe cei care au adus în gazon acest titlul. Să cinstim şi pe Jorge Costa, care a avut un aport important, şi aplauze mari pentru Andone. Vă mulţumim pentru că aţi fost alături de noi, voi sunteţi sufletul acestui club şi acestei echipe. Poate că Cluj are două echipe de fotbal, dar în Transilvania există o singură campioană, CFR".

După cele două discursuri, jucătorii echipei CFR Cluj au primit tricourile, medaliile şi inelele de campioni, primul premiat fiind Rafael Bastos, iar ultimul căpitanul Ricardo Cadu. Printre fotbaliştii recompensaţi s-a numărat şi Ionuţ Rada, care a fost împrumutat în retur la Karlsruhe. La finalul ceremoniei, jucătorii clujeni au făcut o baie de şampanie, în acordurile melodiei "We are the champions" şi sub o ploaie de confeti. Apoi, fotbaliştii au făcut un tur, pentru a le arăta fanilor trofeul. Jucătorii şi-au manifestat bucuria plonjând la un moment dat pe gazon, după care s-au grupat pentru a fi imortalizaţi de camerele foto.

De asemenea, a avut loc un foc de artificii, iar conform preşedintelui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, jucătorii vor face un tur prin oraş cu un autocar descoperit.

Inelele de campioni sunt făcute la comanda ProSport, în ediţie limitată: doar 50 în fiecare an. Inelele au 21 de grame şi sunt din argint suflat cu aur.

La festivitate au asistat peste 20.000 de spectatori.

CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României, în urma victoriei de vineri, scor 3-2, obţinută în deplasare, cu Universitatea Cluj, într-un meci rejucat din etapa a XXXI-a a Ligii I. Duminică, pe teren propriu, campioana a remizat cu Steaua, scor 1-1, în ultima etapă a Ligii I.

Echipa clujeană a obţinut al treilea titlu de campioană a României din istorie, după cele câştigate la sfârşitul sezoanelor 2007/2008 şi 2009/2010, sub conducerea tehnică a lui Ioan Andone, respectiv Andrea Mandorlini.

În palmaresul clujenilor mai figurează trei Cupe ale României, în 2008, 2009 şi 2010 şi Supercupa României în 2009 şi 2010.

CFR Cluj a început campionatul avându-l ca antrenor pe portughezul Jorge Costa, dar acesta a fost înlocuit, la începutul lunii aprilie, cu Ioan Andone.

Citește și: