18524 vizualizări 3 iun 2016

Încă supărat după ce Steaua nu a luat titlul şi va avea un parcurs infernal ca să ajungă în grupele Ligii Campionilor, de unde vin banii mulţi, Gigi Becali a decis să se despartă de mai mult de jumătate din actualul lot.

Pe unii îi dă afară pur şi simplu, sau îi lasă să se transfere fără să ceară vreun ban pe ei, dar cu vedetele are alte planuri.

Cel puţin aşa anunţă Digi Sport, care scrie că 13 jucători au plecat sau sunt ca şi plecaţi.

Astfel, de la Steaua au plecat deja 9 jucători: Marica, Bawab, Râpă, Pîrvulescu, Alcenat, Iancu, Breeveld, Gebhart şi Carp, iar conducerea plănuieşte să îi cedeze sau să îi lase liberi de contract şi pe Tade, Tahar (revenit din împrumutul de la Boavista), Kharja şi Papp. Ultimul a intrat chiar miercuri pe această listă, după ce l-a sunat pe patronul Gigi Becali pentru a-l întreba dacă îl va lăsa să plece liber, iar răspunsul a fost afirmativ.

Ar fi deja 13 plecări, pentru că pe listă se adaugă jucătorii de pe urma cărora vicecampioana ar putea obţine profit, pentru a acoperi pierdea din anul financuar precedent, pierdere de aproape 5 milioane de euro: căpitanul Fernando Varela şi 3 dintre cei 4 stelişti din lotul României pentru Campionatul European: Adi Popa, Nicuşor Stanciu şi Alexandru Chipciu. Până la 10 milioane de euro ar putea obţine Steaua din vânzările celor 4 jucători, cei mai doriţi de până acum.

Steaua încă aşteaptă o ofertă pentru căpitanul Varela, care are şanse mari să plece, dar şi pentru Nicuşor Stanciu. Pe numele decarului a venit o propunere de 3 milioane de euro, dar a fost refuzată.

S-a discutat despre o ofertă de două milioane de euro pentru Adi Popa şi încă una, tot în valoare de două milioane de euro, pentru Alexandru Chipciu, în schimbul căruia omul de afaceri le-a solicitat cu un milion de euro turcilor de la Karabukspor, precizând însă că l-ar lăsa să plece abia după preliminariile Ligii Campionilor.

Situaţia lui Alexandru Bourceanu nu este clară în acest moment, dar există semnale că şi el ar urma să de despartă de roş-albaştri, mai ales dacă se vor realiza transferurile dorite.

La capitolul veniri, prea puţine lucruri sunt clare până acum.  În afară de Bojan Golubovic, atacantul venit de la CSMS Iaşi, care deja a semnat şi a deschis lista achiziţiilor Stelei în această vară, Gigi Becali are doar promisiuni:  mijlocaşii Ovidiu Popescu (ACS Poli Timişoara) şi Adnan Aganovic (AEL Limassol, fost la Viitorul) sunt ca şi luaţi, iar pentru cei 3 jucători de mare perspectivă din România pe careSteaua îi vrea se poartă doar negocieri: cu Gheorghe Hagi pentru mijlocaşul Răzvan Marin şi extrema Florin Tănase de la Viitorul, şi cu cei de la Craiova, pentru Andrei Ivan.

 

 

Citește și: