Marius Ţone - Mediafax
Adrian Ţone - Mediafax
188 vizualizări 17 apr 2015

Dintre cele nouă grupări care au solicitat licenţa UEFA, Astra Giurgiu şi CSU Craiova nu au primit dreptul de participare în cupele europene din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, prima pentru neîndeplinirea criteriului financiar, iar a doua pentru că nu este afiliată de minimum trei ani la FRF.

"Am primit licenţa UEFA. Asta confirmă încă o dată declaraţiile mele de până acum că ASA Târgu Mureş are toate documentele în regulă şi poate participa fără probleme în cupele europene", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan.

Proprietarul şi tehnicianul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a afirmat că gruparea pe care o conduce nu a avut probleme la licenţierea din acest an. "Anul acesta la licenţiere am ieşit foarte bine. Întotdeauna ca societate trebuie să fii atent, să te mişti pe piaţă. Trebuie să rămânem echilibraţi şi să plătim cel puţin salariile. Cred că am făcut un an bun în mare, dar se poate şi mai bine", a adăugat Hagi.

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a precizat că a fost informat vineri după-amiază că gruparea ardeleană a primit licenţa. "În această după-amiază am primit licenţa pentru sezonul viitor al cupelor europene", a explicat Horoba.

În situaţia în care deciziile Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere privind cluburile AFC Astra Giurgiu şi CS Universitatea Craiova rămân definitive după Comisia de Apel, respectiv ultima instanţă posibilă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, România va fi reprezentată în Liga Europa de ocupantele locurilor 2 (în prezent ocupat de ASA Târgu Mureş), 7 (FC Viitorul) şi 8 (FC Botoşani).

Acest lucru este posibil deoarece alte două grupări cărora clasarea din acest moment le-ar permite participarea în Liga Europa, Petrolul Ploieşti (în prezent locul 3) şi Dinamo (locul 6), se află în insolvenţă şi conform regulamentelor în vigoare nu pot evolua în competiţiile organizate de UEFA.

Citește și: