Sorina Ionaşc
5163 vizualizări 30 iul 2012

UPDATE Corina Căprioriu a pierdut finala de la 57 kg fiind descalificată în meciul cu Kaori Matsumoto.

Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra. El s-a impus în finala de la puşcă cu aer comprimat 10 metri. Tot astăzi, după câteva ore, judoka noastră, Corina Căprioriu, şi-a asigurat o medalie la categoria 57 de kg după o superbă victorie prin ippon în semifinala cu americanca Marti Malloy. În finala de la ora 18 ea poate schimba argintul pe care îl are asigurat acum pe un aur cu condiţia să o învingă pe Kaori Matsumoto, din Japonia.

Căprioriu aduce a treia medalie pentru România, după aurul câştigat de Alin Moldoveanu la tir şi argintul Alinei Dumitru la judo.

Fericirea pe care a simţit-o campionul olimpic la tir este de nedescris, cel puţin asta ne-a spus Alin Moldoveanu, după ce a câştigat prima medalie de aur pentru România. Deşi are în palmares 5 medalii de argint (dintre care una la Campionatul Mondial din 2006), una de bronz la Campionatul European din 2004 şi una de aur, titlul de campion olimpic este inegalabil şi neaşteptat. "Este greu să defineşti în cuvinte ce am simţit azi, aveam ochii în lacrimi. Nu m-am dus cu gândul să câştig aurul, orice medalie era bună. Chiar şi o calificare în primii 8 mi-era de ajuns. Scorul a fost strâns până în ultimul moment, până când nu s-a terminat nu m-am gândit că o să iau aurul. Nici acum nu realizez complet ce s-a întâmplat", a declarat Alin Moldoveanu, contactat de gândul.

La fel de fericită este şi soţia lui, Crina Moldoveanu, cu care este împreună de 12 ani. Deşi i-a fost alături la mai multe competiţii importante, Crina Moldoveanu nu a putut să nu aibă emoţii pentru soţul său devenit campion olimpic, spunând că fericirea pe care a simţit-o când a aflat a fost "enormă". "Deşi practică tir de atâţia ani şi a participat la o mulţime de competiţii, nu poţi să nu ai emoţii sau să nu-ţi fie teamă. Teama este în fiecare moment, pentru că în tir nu se ştie niciodată ce o să se întâmple. Este foarte greu", ne-a spus soţia campionului.

La 29 de ani, Alin Moldoveanu a obţinut un loc bun şi la Olimpiada din 2008 de la Beijing, el clasându-se pe 4. Antrenamentele zilnice, de 6-7 ore pe zi, l-au ajutat să-şi îndeplinească visul: medalia de aur la Jocurile Olimpice. Întrebată de gândul dacă Alin va reduce antrenamentele în cazul unui copil, soţia sa a răspuns râzând că nu sunt mari şanse. "Nu cred, tirul este pasiunea lui. Antrenamentele sunt antrenamente, sportul e sport. Dacă vrei performanţă, trebuie să faci sacrificii. Nu cred că se va antrena mai puţin şi sincer, nici nu i-o cer. Tirul este viaţa lui", a adăugat Crina Moldoveanu.

Deşi prima medaliată a României, Alina Dumitru, a anunţat că se va retrage după acest concurs, Alin Moldoveanu este departe de acest pas. "Sunt încă tânăr, iar tirul nu are vârstă. Cât timp o să fiu sănătos, nu văd de ce aş renunţa. Nici nu-mi imaginez ce-o să fie după", a spus Moldoveanu, recomandând micilor tirişti să muncească dacă vor să ajungă sus.

CITEŞTE ŞI: LONDRA 2012 TIR. Alin Moldoveanu ia AUR pentru România - CAMPION OLIMPIC la 10 metri

CITEŞTE ŞI: LONDRA 2012 JUDO. ÎNCĂ O MEDALIE OLIMPICĂ - Corina Căprioriu s-a calificat în finală la 57kg

Citește și: