Ştefan Horobeţ
Romeo Chiriac
13169 vizualizări 28 iul 2012

România a obţinut prima medalie la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 prin judoka Alina Dumitru. Sportiva noastră a cucerit argintul după ce a pierdut finala categoriei 48 de kg în faţa braziliencei Sarah Menezes.

După un minut şi jumătate, la o fixare făcută de braziliancă, Alina Dumitru s-a resimţit, dar nu a cedat, în pofida durerilor. Menezes a continuat să o "obosească" pe Alina, care era încurajată de antrenorul Bercean: "Du-te tu prima, luptă tu, nu aştepta!", când mai era doar un minut şi jumătate din luptă. "Acuma-i momentul!", a mai strigat Bercean, dar Menezes a punctat imediat, cu yuko, 0-1. Mai rămăsese o singură carte pentru Alina: atacul. 25 de secunde, 10, Menezes a punctat din nou, din păcate decisiv, 0-11, pentru medalia de aur.

"Sunt mulţumită, mi-am dorit mult o medalie, se putea mai mult, dar e bine şi aşa. M-am accidentat şi n-am mai putut face nimic cu mâna. Menezes a văzut asta şi a insistat acolo", a declarat vicecampioana olimpică după finală

Pînă în finală, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Meste Alvarez (optimi de finală), de mongoleza Urantsetseg Munkhabat (sferturi de finală) şi de favorita întrecerii, japoneza Tomoko Fukumi (semifinale).

Alina Dumitru a anunţat înaitea plecării la LONDRA că se retrage după JOCURILE OLIMPICE 2012.

UPDATE În FINALĂ sportiva noastră a pierdut lupta cu brazilianca Sarah Menezes şi a cucerit medalia de argint


Momentul în care Sarah Menezes a punctat pentru prima dată

UPDATE În SEMIFINALE Alina Dumitru o învins-o pe Tomoko Fukumi şi şi-a asigurat o medalie la Londra. La 18.00 luptă pentru AUR!


Procedeul care i-a adus singurul punct al luptei

UPDATE În SFERTURI DE FINALĂ Alina Dumitru a luptat cu Urantsetseg Munkhabat, din Mongolia. Sportiva noastră a fost condusă, însă a revenit şi a câştigat cu 6 secunde înainte de final.


Procedeul care i-a adus victoria sportivei noastre


Momentul în care Alina Dumitru a reuşit să egaleze

UPDATE În OPTIMILE DE FIALĂ Alina Dumitru o a întâlnit-o pe sportiva cubaneză Dayaris Meste Alvarez. Reprezentanta noastră a câştigat prin descalificare, după de adversara sa a comis un gest nesportiv.

Prima sportivă care poate câştiga o medalie la JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012 pentru România este judoka Alina Dumitru, deţinătoarea titlului olimpic la 48 de kg.

Reprezentanta noastră a reuşit să cucerească aurul la Beijing, în 2008, după ce a câştigat finala în faţa lui Ryoko Tani, sportivă neînvinsă în competiţii oficiale din 1996.

PROGRAMUL sportivilor români la Jocurile Olimpice Londra 2012

LONDRA 2012 - CEREMONIA DE DESCHIDERE a JOCURILOR OLIMPICE

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

Citește și: