Adina Oşan
Adrian Petculescu - Mediafax
5135 vizualizări 1 aug 2012

Roxana Cocoş a cucerit medalia de argint la haltere, categoria 69 de kilograme. Sportiva noastră a ridicat 113kg la stilul smuls şi 143kg la stilul aruncat.

Roxana Cocoş a intrat a doua în concurs la stilul smuls, din Sala ExCeL - North Arena 3, reuşind 108 kilograme din prima încercare. Adversarele au mărit miza la 110 şi 111 kilograme, astfel că sportiva tricoloră a ridicat şi ea la a doua încercare 111 kilograme. La ultima încercare, Roxana a bifat 113 kilograme, încheind concursul la smuls fără ratare, pe locul 4, depăşită de trei adversare, cu câte 115 kilograme.

La aruncat, sportiva în vârstă de 23 de ani a început excelent cu 138 de kilograme, trecând în acel moment pe primul loc la total. A renunţat apoi la 139 de kilograme, după ce a fost depăşită de trei adversare, mărind miza la 143 de kilograme. A reuşit încercarea, urcând pe locul secund, cu 256 la total, în urmărirea liderului Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu o performanţă de 257 de kilograme). La ultima încercare, deşi avea medalia de argint asigurată, Roxana a forţat bătălia pentru aur, dar a ratat ultima încercare, la 146 de kilograme şi a rămas cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur i-a revenit lui Jong Sim Rim (Coreea de Nord, cu 261 de kilograme), iar cea de bronz Marinei Şkermankova (Belarus, 256 kilograme, dar mai grea decât Roxana Cocoş).

Roxana Cocoş: "Am muncit enorm pentru medalia asta"

"Sunt foarte fericită, îi mulţumesc lui Dumnezeu", a declarat Roxana Cocoş. La 23 de ani, vicecampioană olimpică la categoria 69 de kilograme a concursului de haltere, a declarat că a muncit enorm pentru a obţine medalia de argint la JO de la Londra şi că nu îi vine să creadă că a obţinut acest rezultat. "Mama plânge, toată familia mea, nu ne vine să credem. Cum am ieşit, am sunat-o, ştiam că are emoţii, mama nu se uită la televizor la un asemenea concurs".

Halterofila a vorbit despre concurs, pe care l-a considerat "cel mai important din viaţa mea". "Şi mi-am dorit medalia asta, am muncit enorm pentru medalia asta şi Dumnezeu m-a răsplătit, mi-a răsplătit şi munca şi îi mulţumesc din toată inima mea. Am văzut-o pe sportiva din Coreea de Nord pe Internet, înainte să vin la Londra. M-am mai întâlnit cu ea la Campionatele Mondiale din Antalya. Ştiam că va fi foarte puternică odată ce se duce în altă categorie", a mai spus fata de argint de la Haltere.

La haltere, România a mai cucerit o medalie de bronz, prin Răzvan Martin (categoria 69 kilograme), în timp ce Florin Croitoru (56 kg) s-a clasat pe locul 9.

UPDATE Roxana ridică 143kg la a doua încercare şi urcă pe 2 cu 256kg

UPDATE Jong Sim Rim ridică 142kg şi trece pe primul loc cu 257kg

UPDATE Dzina Sazanavets ridică 141kg şi urcă pe prima poziţie cu 256kg

UPDATE Maryna Shekermankova ridică 140kg şi urcă pe primul loc cu un total de 253kg

UPDATE Roxana Cocoş a ridicat 138kg la prima încercare de la stilul aruncat şi urcă pe primul loc cu un total de 251kg

UPDATE Locul 4 pentru sportiva noastră la stilul smuls

UPDATE Roxana Cocoş a ridicat 113kg la a treia înceercare

UPDATE Roxana a ridicat 112kg la prima încercare de la stilul smuls

UPDATE Sportiva noastră a ridicat 108kg la prima încercare de la stilul smuls

Roxana Cocoş a întrat în concurs la haltere, categoria 69 de kilograme.

Citește și: