Marius Ţone - Mediafax
Melania Gavrila
194 vizualizări 26 sep 2013

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că vineri va avea loc o întâlnire a reprezentanţilor Ligii cu departamentul juridic al FRF pentru a se lămuri situaţia clubului Petrolul, acuzat că a încălcat la trei partide regulamentul privind folosirea a 5 jucători formaţi în România.

"Mâine dimineaţă (n.r. - vineri dimineaţă) vom avea o întâlnire cu departamentul jurdic al FRF pentru a lămuri situaţia Petrolului privind încălcarea articolului 46.1 din ROAF. Se pare că lucrulile aşa stau şi că la vreo trei meciuri Petrolul nu a avut pe foaie cinci jucători formaţi la nivel naţional. Dar lucrurile sunt mai complicate, pentru că articolul respectiv a fost anulat de o decizie a TAS într-un litigiu intentat de CFR Cluj după care a fost introdus din nou. Dar o dată ce a fost anulat de TAS, instanţa supremă, nu ştiu cum poate fi reintrodus fără să fie modificat. De asta spun că lucrurile sunt complicate şi trebuie să discutăm", a afirmat, pentru agenţia MEDIAFAX, Valentin Alexandru.

Oficialul LPF susţine că două dintre cele trei partide s-au disputat înainte de 30 august, data la care articolul anulat de TAS a fost reintrodus de Comitetul Executiv al FRF în ROAF, şi, în consecinţă, este posibil ca Petrolul să fie sancţionată cu 0-3 la masa verde doar la un singur meci. "Articolul 46.7.1 este clar, dacă treci pe roşu eşti sancţionat, pierzi cu 3-0 la masa verde. Se merge la Comisia de Disciplină şi se validează 3-0 foarte uşor. Dar să vedem care este situaţia exactă a acestui articol. Pentru că două dintre meciurile în care se consideră că nu au avut cinci jucători formaţi la nivel naţional s-au jucat înainte de 30 august, când Comitetul Executiv a reintrodus articolul. Deci s-ar putea să fie incriminat doar un meci. Oricum, cei de la Petrolul o să-şi formuleze şi ei apărarea, vom vedea ce se va întâmpla până la urmă", a spus secretarul general al LPF.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă să piardă cu 0-3 la masa verde trei partide disputate până acum din cauză că a încălcat articolul 46.7.1 litera a) din ROAF care prevede că "echipele din Liga I şi echipele de fotbal feminin au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional".

Conform Digi Sport, cluburile FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul Ploieşti deoarece formaţia prahoveană a încălcat prevederile ROAF.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul general al echipei FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat că respectă munca celor de la Petrolul, dar există un regulament care trebuie respectat şi are încredere că FC Braşov va câştiga la masa verde partida directă. "Am sesizat Liga Profesionistă de Fotbal legat de acest aspect şi am încredere că se va face dreptate. Nu este normal să folosească mai puţin de cinci jucători români. Au greşit, trebuie să îşi asume acest lucru. Ştiu că în teren scorul a fost altul, respect munca lui Cosmin Contra şi a jucătorilor de la Petrolul, însă sunt totuşi nişte regulamente şi legi cărora trebuie să ne supunem cu toţii", a afirmat Zotta.

Partidele incriminate sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - FC Braşov - scor 0-0 (etapa a III-a ), Oţelul Galaţi -Petrolul Ploieşti - scor 1-2 (etapa a IV-a) şi Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna - scor 2-0 (etapa a VII-a).

Citește și: