68 vizualizări 13 nov 2008

Prefab Modelu este a doua echipă de fotbal din Liga a II-a care se desfiinţează în acest sezon după Forex Braşov. Patronată de omul de afaceri Petre Marian Miluţ, proprietarul fabricii de materiale de construcţii Prefab S.A., echipa s-a desfiinţat, spune patronul, nu din cauza crizei financiare mondiale care a afectat şi firma Prefab, ci din cauza mafiei din fotbalul românesc.

- Domnule Miluţ, este Prefab Modelu primul club de fotbal falimentat de pe urma crizei mondiale?

- Ce are criza cu echipa asta? Eu am renunţat la echipă pentru că m-a învins mafia din fotbal. Păi, dacă aveam probleme cu banii, îi lăsam pe jucători să plece aşa, liberi de contract? Dacă aveam probleme cu banii, credeţi că nu vindeam locul din Divizia B, că m-au sunat o grămadă de preşedinţi de cluburi, şi de la federaţie m-au sunat. Dar nu vreau. Gata. Eu am problemele mele financiare cu societăţile pe care le am, dar nu au legătură cu fotbalul şi nici cu banii pe care i-am pierdut cu echipa.

- Despre ce bani este vorba? Cât aţi pierdut?

- Păi vorbim de vreo cinci milioane de euro. Nu vorbim de doi lei. Dar asta e viaţa. Ce să fac acum? Să pierd 50 de milioane de euro. Asta e. Oprim tot. A fost o încercare, nu a mers.

- Şi nu regretaţi?

- Ba da, mai ales că am venit în fotbal cu intenţii bune, dar dacă nu poţi să faci nimic în ţara asta, dacă mafia nu te lasă şi nimeni nu te ajută, renunţ. Şi să nu  credeţi că sunt singurul. O să vedeţi cum or să-i facă ei şi pe Becali, şi pe Copos, pe Paszkany. Toate echipele vor ajunge la consiliile locale. Mafia este prea puternică.

- Şi dacă toată lumea pierde, cine câştigă în fotbalul românesc?

- Păi mafia din fotbal. Toţi care sunt în blocul ăla de la federaţie toţi câştigă. Păi de ce mă sunau ei pe mine să vând locul? Sunt nişte intermediari. Toate arbitrajele din România sunt trucate, toate sunt plătite. Nu există arbitru din România să nu fi primit bani pentru vreun meci.

- Şi dumneavoastră aţi plătit arbitrii?

- Tocmai că nu, şi din cauza asta am ieşit din fotbal. Le-a fost frică să nu intrăm noi în prima divizie şi de aia au trimis arbitru după arbitru să ne facă. Iar în condiţiile astea au început şi jucătorii să vândă meciuri.
Păi noi nu vedem. Jucători de lotul naţional, cum e Jianu, spre exemplu, care dă într-un tur de campionat 40 de şuturi peste poartă. Sau alţii care stau în ofsaid şi degajează portarul de zece ori iar el de zece ori este în ofsaid. Toate astea se văd.

- Dacă tot sunteţi supărat pe jucători, de ce îi lăsaţi să plece şi nu îi vindeţi? De ce nu vindeţi şi locul ca să mai recuperaţi din pierderi?

- Pentru ce? Că, dacă vând locul, nu fac decât să achiesez la ticăloşia lor. Lasă-i aşa, să n-aibă nimeni locul. Sau să stau eu să negociez cu primari de comună din România pentru locul ăsta. Nu stau eu să mă murdăresc. Ce să fac? Să stau să vând golanii ăştia, care sunt vânzători de meciuri? Lasă-i, domnule, să mai păcălească şi pe alţii. Să se ducă să le ia avansuri, că vin liberi de contract, iar pasul următor, după ce primesc zece, douăzeci de mii de euro, e să le vândă meciurile. Şi nu poţi să le faci nimic. Asta e ţara în care trăim.

 

Citește și: