Gandul.info
Firuta Flutur
1817 vizualizări 19 iul 2018

Marian Drăgulescu a fost exclus din echipa României pentru Campionatul European de gimnastică de la Glasgow (9-12 august).

Antrenorul Marius Urzică motivează că sportivul nu are avizul medical al INMS, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă.

Multiplul campion mondial susţine însă că se simte foarte bine, cardiologii şi-au dat acordul pentru a intra în competiţii, iar dacă este nevoie poate concura PE PROPRIA SEMNĂTURĂ, aşa cum au procedat în trecut Nadia Comăneci şi... chiar Marius Urzică!

”Am avut o intervenţie chirurgicală în urmă cu o lună şi săptămână. Am rezolvat acele extrasistole pe care le aveam, prin acea intervenţie. A urmat un protocol unde am fost chemat după prima săptămână, am avut acea monitorizare de 24 de ore de urmărire a rezultatului procedurii. Iar după patru săptămâni, aşa este protocolul acestei intervenţii, am avut încă un control, încă o monitorizare, am făcut toate testele. Nu a mai ieşit nimic! Intervenţia a fost o reuşită. După acest protocol, am primit şi o scrisoare din partea celor care m-au operat că pot să-mi văd mai departe de activitate. Le-am spus că aş avea o competiţie în 20 iulie şi i-am întrebat dacă pot concura. Mi-au spus că pot concura fără nicio problemă. Campionatul European începe în 8 august, deci şi mai departe de data de 20 iulie”, a declarat Marian Drăgulescu, pentru ProSport.

Cordonatorul Marius Urzică a explicat că Marian Drăgulescu nu face parte din lot din cauză că nu are avizul medical de la IMNS timp de trei luni pentru a concura. Chiar şi Drăgulescu recunoaşte că normele europene nu îi permit obţinerea avizului decât peste minim 6 săptămâni, dar insistă să aibă măcar o discuţie cu factorii de decizie din minister.

”Am fost la INMS, unde am continuat circuitul medical şi la fel, nu au mai găsit niciun fel de probleme. Am primit de la INMS avizul de a începe antrenamentele, având în vedere că nu au mai apărut probleme. Dar nu şi pentru competiţii. Există o normă europeană după care cei de la INMS se ghidează, unde scrie că recomandările unei pauze după astfel de intervenţii sunt între 6 săptămâni şi 3 luni de zile,” recunoaşte Drăgulescu. ”Ideea este în felul umător: cei care m-au operat m-au asigurat şi mi-au dat scrisoare medicală că pot concura fără niciun fel de risc. Eu tot ce îmi doresc, măcar să existe o deschidere din acest punct de vedere la o discuţie între cei care mi-au făcut această intervenţie, INMS, Federaţie, COSR, cei care ar putea găsi o soluţie vizavi de acest Campionat European.”

Trofeele lui Marian Drăgulescu

Multiplul campion mondial precizează că la Europene ar concura doar la un singur aparat, sărituri: ”Nu voi face şase aparate, ci doar unul. Aparatul la sărituri este cel mai puţin solicitant ca şi efort. La antrenamente fac 20 de sărituri pe zi, iar la competiţie sunt doar două. În competiţie este chiar mai uşor decât la antrenamente”.

 

Citește și: