Mihaela Măncilă
1289 vizualizări 17 iul 2018

Au fost scoşi pe braţe de pe teren, apoi judecaţi. Verdictul unui tribunal din Moscova a fost de 15 zile de închisoare pentru fiecare şi interzicerea participării la vreun eveniment sportiv timp de trei ani.

Veronika Nikulcina, Olga Pahtusova, Piotr Verzilov şi Olga Kouraceva au fost găsiţi vinovaţi pentru că ,,au încălcat serios regulile de comportament ale spectatorilor".

Cei patru au intrat pe teren în minutul 53 al finalei şi au revendicat acţiunea pe reţelele sociale. Trupa Pussy Riot este recunoscută ca anti-Putin.

Membrii Pussy Riot care au intrat pe teren la CM

După reţinerea celor care au pătruns pe teren, politicianul rus de Opoziţie Alexei Navalnîi a publicat un video în care se vede cum doi dintre membrii Pussy Riot sunt supuşi unui interogatoriu agresiv.

Transcrierea discuţiei dintre poliţist şi cei doi membrii Pussy Riot: 

Poliţist: Cătuşe! Să îmi aducă cineva cătuşele pentru ăştia doi de aici? Cine sunteţi voi, rahaţilor? Daţi-mi numele complet. Deci, aţi decis să vă bateţi joc de Rusia, nu? 
Piotr Verzilov: Nu, noi suntem aici pentru Rusia. 
Poliţist: Ştiţi că Rusia va trebui să plătească o amendă la FIFA din cauza voastră? 
Piotr Verzilov: De ce?
Poliţistul îl înjură. 
Piotr Verzilov: Suntem aici pentru Rusia, ca tine. Dacă şi tu eşti pentru Rusia. 
Poliţist: Ce e în neregulă cu voi? 
Piotr Verzilov: Nu e nimic în neregulă cu noi.
Poliţist: De unde aţi luat uniformele? 
Piotr Verzilov: Le-am închiriat. 
Poliţist: Le-aţi închiriat? Uneori regret că nu mai suntem în 1937. Doar uneori. V-aţi bătut joc de Rusia, da?

Pussy Riot este o formaţie feministă de punk rock din Moscova. Înfiinţată în august 2011, aceasta organizează spectacole provocatoare despre viaţa politică din Rusia în locuri neobişnuite, cum ar fi pe acoperişul unui troleibuz sau pe o schelă aflată la metroul din Moscova.

Foto: Hepta

 

Citește și: