Maria Bîrnaure
31582 vizualizări 27 aug 2017

Cea mai bună jucătoare de tenis care nu a câştigat niciodată un tuneu de mare şlem a avut ghinion la tragerea la sorţi de vineri, care a pus-o faţă în faţă încă din primul tur cu Maria Sharapova, rusoaica ce nu se numără printre favoritele din acest an, după perioada de suspendare. Este un alt moment important pentru românca de 25 de ani.

Victoria în turneul de Mare şlem este ceva ce Nadia speră să reuşească Simona, care s-a aflat de trei ori în 2017 la o victorie distanţă de locul 1 mondial, iar mulţi dintre specialiştii din zona tenisului s-au întrebat dacă piedica nu se află cumva mai degrabă în psihicul lui Halep decât în racheta ei. 

Comăneci nu a comentat tragerea la sorţi şi a spus că o va susţine pe Halep. Nadia şi Simona s-au întâlnit în urmă cu trei ani în România, unde au jucat tenis şi au făcut gimnastică. 

„Locul 1 mondial stă în puterile ei, nu în predicţiile celorlalţi”, le-a declarat Nadia celor de la The Post din casa ei din Oklahoma, unde conduce o academie de gimnastică. „A ajuns pe locul 2 venind de pe poziţia 150, deci a câştigat multe turnee şi va reuşi să urce şi mai sus”, a continuat Nadia.

Câştigarea titlului olimpic cu 10-le perfect a făcut-o pe Nadia Comăneci faimoasă. Noul documentar vorbeşte despre cum a reuşit românca să ajungă la această performanţă. Filmul îi va avea în „distribuţie” şi pe Martina Navratilova, Edwin Moses, Jack Nicklaus şi Esther Vargeer. 

Nadia recunoaşte că nu îi place să îi dea prea multe sfaturi Simonei pentru că aceasta are propria echipă, însă spune că vor cina împreună de-a lungul turneului. 

„Socializarea şi timpul petrecut împreună înseamnă mult pentru amandouă. Nu pot interveni în pregătirea tehnică pentru tenis, însă mă gândesc la experienţele mele din gimnastică şi, pentru a atinge cel mai înalt nivel, este nevoie de foarte multă încredere în tine şi mult timp şi tone de repetiţii. Ca şi în tenis, faci multe repetiţii în gimnastică. Asta îţi dă încredere în tine. Încrederea îţi dă consistenţă şi consistenţa te face să crezi că poţi să faci asta zi de zi”, a explicat Nadia Comăneci. 

Aceasta ştie că, chiar şi cei mai buni au zile proaste. În finala din acest an de la Roland Garros, Halep conducea cu un set şi 3-0, înainte să piardă controlul partidei şi să piardă în faţa letonei Jelena Ostapenko. 

„În unele zile nu puteam să-mi controlez corpul - nu puteam să sar, picioarele mele nu răspundeau - şi-mi spuneam, asta nu-i o zi de zbor pentru mine. Ne uităm la Frech Open, Simona va învăţa din acea experienţă. Ea este singura care ştie ce s-a întâmplat acolo şi nu o va face din nou. Ea va câştiga Grand Slam-ul şi va deveni numărul 1 mondial şi apoi vom începe să ne întrebăm dacă va mai putea face asta din nou”, spune Nadia. 

Ajunsă la 55 de ani, Comăneci joacă tenis destul de bine, Halep fiind cea care o motivează. 

„Datorită succesului ei, mulţi copii vor să joace tenis în România. Ar fi minunat pentru România şi să ajungă numărul 1 mondial şi sunt sigură că asta se va întâmpla în curând”, susţine Nadia. 

În 1976, Nadia Comăneci şi Bruce Jenner au fost starurile Jocurilor Olimpice. 

 

Citește și: