După 83 de zile de comă indusă, Michael Schumacher a ajuns să cântărească doar 54 de kilograme. Sportivul a pierdut astfel circa 25 la sută din masa corporală, relatează The Telegraph.

Cu toate acestea, specialiştii spun că nu este neapărat un lucru neobişnuit: „Pierderea în greutate la un pacient aflat în comă este normală”, a precizat dr. Kurt Diehm.

Pe de altă parte însă, specialistul a subliniat că, din cauza imobilităţii îndelungate, funcţionarea normală a muşchilor a fost afectată în cazul lui Schumacher.

Totodată, la începutul acestei luni, medicii de la spitalul din Grenoble au arătat că şansele ca sportivul să se recupereze complet scad în fiecare zi.

„Cel mai probabil nu îl vom mai vedea niciodată pe faimosul Schumi aşa cum îl ştiam noi, mereu zâmbitor”, a explicat dr. Mark Mader. „Cu cât o persoană stă mai mult timp în comă, cu atât mai puţine şanse sunt pentru recuperarea funcţiilor creierului”, a adăugat acesta.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, s-a rănit grav într-un accident de schi petrecut pe 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul, aflat în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble, a fost operat până acum de două ori la cap.

Citește și: