Departamentul Sport - Mediafax
1691 vizualizări 22 nov 2018

Michael Schumacher despre:

...rivali: "Pe Hakkinen l-am respectat cel mai mult. Cu el am avut câteva dueluri foarte interesante, însă să ştiţi că în afara pistei era un tip foarte echilibrat".

...idoli: "Când eram copil, l-am admirat pe Ayrton Senna, dar şi pe Vincenzo Sospiri. Idolul meu era însă Toni Schumacher".

...munca unui pilot: "Formula 1 este foarte dificilă. Probabil unul dintre cele mai dificile sporturi. E nevoie de multă pregătire, de mult exerciţiu. Nu e de ajuns să ai doar o maşină bună. Pe lângă faptul că trebuie să fii atent la ceea ce faci tu, trebuie să fii foarte atent şi la ceea ce fac ceilalţi piloţi. E important să ştii ce face fiecare. În schimb, trebuie să munceşti mereu, trebuie să munceşti în continuu".

...cea mai importantă victorie: "După 21 de ani fără victorie pentru Ferrari şi patru ani fără victorie pentru mine, am reuşit să câştigăm la Suzuka. A fost o victorie senzaţionala şi un campionat superb pe care l-am câştigat".

Septuplul campion mondial Michael Schumacher, în vârstă de 49 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit, el a fost luat în îngrijire de neurologi.

 

 

Starea de sănătate a fostului mare campion al curselor de Formula 1, Michael Schumacher, asupra căreia familia a păstrat o discreţie totală de la tragicul accident de schi din 2013, pare să se îmbunătăţească. Cel puţin aşa rezultă din decizia celor apropiaţi de a-l muta pe fostul pilot în Mallorca, în luna august, într-o vilă pe care soţia sa, Corinna, a cumpărat-o de la preşedintele celor de la Real Madrid, Florentino Perez.

Schumacher e îngrijit în prezent la locuinţa sa din Gland, Elveţia, dar va fi mutat în Mallorca. Hotărârea a fost luată deoarece familia a dorit ca septuplul campion mondial să fie într-un mediu plăcut, el fiind un pasionat al vacanţelor în Insulele Baleare.

 

"Pot să vă confirm oficial că Michael Schumacher va locui la noi în oraş şi că totul este pregătit aşa cum se cuvine", a spus primarul localităţii, Katia Rouarch, care a specificat şi faptul că poliţia a fost anunţată de sosirea ex-campionului, dar data exactă a mutării a rămas confidenţială.

 

 

Michael Schumacher, 49 de ani, s-a rănit grav la cap după un accident petrecut la schi. A petrecut mult timp în comă, a fost operat şi e îngrijit la domiciliu de specialişti neurologi. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii privind starea de sănătate a fostului pilot.

 

 

 

Citește și: