Andrei Pal
580 vizualizări 9 apr 2016

Contractul lui Anghel Iordănescu expiră după Campionatul European din această vară, astfel că FRF se gândeşte din nou la varianta Mircea Lucescu, ca posibil înlocuitor. Răzvan Burleanu a încercat să îl aducă pe Lucescu şi în toamna lui 2014, când prima reprezentativă s-a despărţit de Victor Piţurcă. A fost în Ucraina pentru a negocia cu tehnicianul de la Şahtior Doneţk, dar nu au ajuns la un punct comun.

”Nu se pune problema să nu ne permitem salariul lui Mircea Lucescu. El a spus că ar antrena gratis naţionala. Varianta numărul 1 a fost Mircea Lucescu, varianta numărul 2 a fost Anghel Iordănescu. Dacă vă amintiţi, atunci am anunţat profilul selecţionerului. Aşa vom face şi după EURO, când vom numi un selecţioner", a declarat Burleanu.

Mircea Lucescu a pregătit naţionala României timp de 5 ani (1981-1986), când a reuşit să califice România la Campionatul European din 1984, după ce tricolorii şi-au câştigat grupa din preliminarii, din care mai făceau parte campioana mondială Italia, Suedia, Cehoslovacia şi Cipru.

Citește și: