Gandul.info
Dan Mirea
2321 vizualizări 9 nov 2017

Mircea Lucescu a revenit în ţară pentru amicalul dintre România şi Turcia, scor 2-0, dar selecţionerul adversarilor de azi nu a avut motive de bucurie.

Antrenorul de 72 de ani i-a felicitat pe spectatorii prezenţi pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" şi a evidenţiat naţionala lui Cosmin Contra: "Atmosfera a fost excelentă pe stadion, la un meci amical, de pregătire. Publicul a creat presiune. România a jucat bine, a început mai bine jocul, se vede că e mai omogenă. Cred că în repriza a doua am jucat mai bine, iar dacă nu ar fi fost acea greşeală.... Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor români, mi-a plăcut pressing-ul lor, au combinat frumos. Meciul de azi nu a fost foarte important, dar eu încerc să reconstruiesc o echipă, o echipă cu o medie de vârstă foarte ridicată".

Lucescu a făcut şi o paralelă între munca pe care o depune la naţionala Turciei, dar şi misiunea pe care o are Contra la cârma României: "Să-i dea Dumnezeu succes, să-i dea îndrârjire profesională şi are un avantaj că poate comunica direct cu jucătorii, nu ca mine prin intermediari. Şi Olanda trece printr-un moment ca cel al Turciei, de reconstruire, dar numele e nume. Eu am avut ideea acestui amical, ştiam că o să fie o atmsoferă bună. Am folosit jucători noi, cu unii am făcut cunoştinţă acum două zile. Între echipa Turciei şi a României e diferenţă cam de cinci ani, noi undeva pe la 24 de ani şi ei la 29", a declarat selecţionerul Turciei la PRO X.

Citește și: