Andrei Pal
3788 vizualizări 6 sep 2017


Pliskova a fost învinsă, scor 6-7(4), 3-6, de către americanca Coco Vandeweghe, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială, după o oră şi 37 de minute. Astfel, de luni, Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) va deveni lider mondial, cu 6030 de puncte, Halep va rămâne pe locul doi, cu 5965 de puncte, Elina Svitolina (Ucraina) va fi pe locul trei, cu 5640 de puncte, în timp ce Pliskova va ocupa locul patru, cu 5520 de puncte.

Pentru a deveni numărul 1 mondial, Muguruza avea nevoie ca Pliskova să nu ajungă în finală, iar Svitolina sa nu treacă de faza sferturilor de finală la US Open, lucru care s-a întâmplat. După eliminarea Pliskovei, trei americance vor fi prezente în semifinalele turneului de casă: Venus Williams, Coco Vandeweghe şi Sloane Stephens.

În turul următor, Coco Vandeweghe o va întâlni pe câştigătoarea meciului Kaia Kanepi (Estonia, 418 WTA) - Madison Keys (SUA, 16 WTA). Pentru accederea în semifinalele turneului de la US Open, Coco Vandeweghe va încasa un cec în valoare de 920.000 de dolari şi 780 de puncte în clasamentul mondial. Venus Williams şi Sloane Stephens vor juca între ele pentru un loc în ultimul act.

Garbine Muguruza este al 24-lea lider mondial din istorie şi a doua jucătoare din Spania, după Arantxa Sanchez Vicario.

Simona Halep poate pica pe locul trei doar dacă Venus Williams câştigă titlul la US Open.

Citește și: