Andrei Pal
1131 vizualizări 11 iun 2017

Nadal l-a învins, scor 6-2, 6-3, 6-1, pe elveţianul Stanislas Wawirnka, locul 3 ATP, două ore şi şapte minute. Este al 10-lea titlu câştigat de Nadal la Paris, pe zgura de la Roland Garros. Primul set a fost echilibrat până la scorul de 3-2 în favoarea lui Nadal, când spaniolul a câştigat contra serviciului şi s-a distanţat la 4-2. Rafael Nadal a câştigat şi următoarele două game-uri, cu încă un break, şi a pus capăt setului, scor 6-2, în 43 de minute.

În actul secund Nadal s-a distanţat rapid la 3-0, după un break în game-ul doi, avantaj pe care nu l-a mai cedat până la final, când s-a impus, scor 6-3, în 44 de minute. În decisiv, Wawrinka i-a luat doar un singur game lui Nadal, care a pus capăt finalei cu 6-1, set închis în 40 de minute.

„Mulţumesc! Este incredibil! Mulţumesc tuturor! Sunt extrem de emoţionat acum! Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici. Nu se compară emoţiile şi adrenalina pe care le am aici la Paris, cu nimic în lume!. Mulţumesc ,Toni! Avem împreună zece trofee! Ne vedem la anul", a spus Rafael Nadal în timpul premierii, la Eurosport.

Pentru câştigarea turneului parizian, Rafael Nadal va încasa un cec în valoare de 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte în clasamentul ATP. Spaniolul va urca, începând de luni, pe poziţia a doua în ierarhia mondială.

Citește și: