12 vizualizări 21 aug 2008

România a învins cu 1-0, gol Dică, din penalty, în minutul 52,  modesta echipă a Letoniei în amicalul de la Urziceni, dar, dincolo de rezultat, care este bun pentru palmares, selecţionerul Victor Puţurcă ar trebui să-şi facă griji.

Naţionala noastră a jucat modest, a avut puţine ocazii şi a fost evidentă lipsa de pe teren a unor titulari, în special a lui Mutu şi a lui Cristi Chivu.

Sandu îl regretă pe Mutu

Mircea Sandu, spre exemplu, nu s-a ferit să spună că echipei noastre îi este mult mai greu fără Mutu, deşi selecţionerul Piţurcă nu scapă nici o ocazie să spună că România nu stă în Mutu sau în Chivu: "Sunt mulţumit şi de echipa mare, şi de tineret, au fost rezultate bune, unul de moral, unul de clasament. Să sperăm că la 6 septembrie, în primul meci de calificare, să fie tot o victorie. Nu m-a dezamăgit echipa României, am avut debutanţi, schimbări de poziţii în teren, iar în repriza a doua chiar am dominat. Fără Mutu e greu. A fost Hagi, a venit Mutu, mâine vine altul. E nevoie de un jucător care să aibă sămânţa aceea de a face diferenţa.

Costea a avut două, trei acţiuni bune".

Şi pentru Gigi Becali evoluţia lui Costea este promiţătoare, patronul din Ghencea fiind de părere că olteanul este înlocuitorul perfect pentru Mutu: " Mutu e un jucător de valoare, dar prea se exagerează că nu putem fără el. Să vedem şi fără Mutu. Costea, în viitorul apropiat, o să fie peste Mutu. Aş vrea eu să-l iau la Steaua, dar nu pot".

În fine, Dan Petrescu, antrenorul celor de la Urziceni, spune că nu trebuia să avem atât de multe probleme cu Letonia, iar jucătorii care sunt chemaţi la lot ar trebui să fie în stare să facă uitată lipsa vedetelor Mutu şi Chivu: "Adversarul ne-a pus probleme mai mari decât ne aşteptam. Nu ştiu dacă cu Mutu şi Chivu era altfel. Oricum n-ar fi trebuit să se vadă lipsa lor. Speram la un joc mai bun, la goluri mai multe, dar e bună această victorie. Poate terenul nostru le aduce noroc şi mai vin aici. Cred că Mara şi Galamaz meritau să fie şi ei la lot, dar nu sunt selecţioner şi, apoi, sunt deja 22 de milioane. Trebuie să ne fie frică de oricine, fotbalul nu e matematică”.

 

Citește și: