Departamentul Sport - Mediafax
2042 vizualizări 17 ian 2019

În vârstă de 21 de ani, Katelyn Ohashi nu s-ar fi gândit, înainte de concurs, că reprezentaţia sa ar urma să fie notată cu aceleaşi note ca cele primite de Nadia Comăneci, la JO din 1976. Deşi exerciţiul său a fost perfect, diferenţa dintre cele două competiţii e evidentă.

După ce a terminat un exerciţiu graţios, Ohashi a primit 10 pe linie, iar filmuleţul înregistrat de UCLA Gymnastics a fost vizualizat de 38 de milioane de ori şi a avut peste 850.000 de distribuiri.

Ohashi nu a participat la Jocurile Olimpice din cauza accidentărilor şi a problemelor psihice privind greutatea, retrăgându-se din gimnastica la nivel înalt, fiind considerată în tinereţe o sportivă cu potenţial. A învins-o, de exemplu, pe Simone Biles (multiplă campioană mondială şi olimpică) când avea 15 ani.

„Mă bucuram că sunt accidentată. Mi s-a spus că e ruşinos cât de mare m-am făcut. Eram comparată cu o pasăre care nu poate zbura. Iar aceste lucruri le-am auzit de dinainte să mă accidentez, când încă eram mai slabă. Aşa că ce s-ar fi crezut despre mine că m-am îngrăşat? Nu am putut să mă accept. Gimnastica era totul, era viaţa mea. Mă uram”, a povestit sportiva într-un interviu acordat în 2018.

Nadia este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică, pentru performanţa sa de la Jocurile Olimpice din Montreal, în 1976.

Exerciţiul de 10 al Nadiei Comăneci, la toate probele

Foto: Captură

Citește și: