Silviu Bănilă
819 vizualizări 19 nov 2018

Poliţia Transportului din Marea Britanie a anunţat că legendarul fotbalist britanic, în vârstă de 51 de ani, a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală. Incidentul ar fi avut loc într-un tren care circula pe ruta York - Durham, scrie Daily Mirror.

„Gazza”, care a jucat pentru echipe celebre, precum Newcastle, Tottenham, Lazio, Rangers şi Everton, a fost arestat în gara Durham, în data de 20 august.

„Un bărbat va apărea în faţa curţii, luna viitoare, fiind acuzat de agresarea sexuală a unei femei, în vagonul unui tren de pe ruta York - Durham. Paul GASCOIGNE, din Leicester, a fost acuzat de agresiune sexuală prin ATINGERE, o faptă încadrată la Secţiunea 3 din SOA (Sexual Offences Act), 2003. Acuzaţia este legată de un incident care a avut loc într-un tren, în 20 august 2018”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei britanice.

 Celebrul Paul Gascoigne, al cărui comportament bizar este cunoscut, va apărea în faţa Curţii Magistraţilor din Newton Aycliffe, în data de 11 decembrie anul curent.

„Gazza”, un fost „răsfăţat” al Marii Britanii, datorită evoluţiei sale pentru echipa naţională din cadrul Cupei Mondiale ediţia 1990, desfăşurată în Italia, a renunţat la fotbal în 2004, după o incursiune de scurtă durată la echipa Boston United.

Acesta a fost, pentru o perioadă limitată, managerul clubului Kettering Town.

După această perioadă, viaţa lui Gascoigne a fost umbrită de lupta cu alcoolismul şi problemele psihice. În august, a renunţat subit la intervenţia în cadrul emisiunii Soccer AM, difuzată de Sky One, după ce s-a simţit RĂU, din cauza ingerării unui număr prea MARE de pastile pentru somn, cu o noapte înainte.

 Luna trecută, o nominalizare pentru a-l include pe Gascoigne în Scottish Football Hall of Fame, a fost retrasă din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a fotbalistului căzut în dizgraţie.

„Am jucat un fotbal de cea mai bună calitate la Rangers şi am apreciat susţinerea fanilor. Nu am nevoie să fiu în Scottish Hall of Fame pentru a beneficia de recunoaştere. Simt dragostea şi susţinerea oamenilor şi ŞTIU că am fost cel mai bun. Vă iubesc pe toţi, Gazza xxx”, a declarat fostul fotbalist pe Twitter.

 

 

Citește și: