16 vizualizări 2 oct 2008

 

 

Antrenorul portughez, Jose Peseiro, a fost dat afară de la Rapid la câteva minute după ce echipa giuleşteană a ratat calificarea în Cupa UEFA în urma remizei, 1-1 cu VfL Wolfsburg. Acţionarul majoritar, Fathi Taher, a declarat că “acţiunile antrenorului Jose Peseiro vor fi suspendate”, precizând că de acum înainte Nicolae Manea, Grigore Sichitiu şi Marian Rada se vor ocupa de echipa Rapid. “Acţiunile lui Peseiro vor fi suspendate, iar de mâine Manea, Sichitiu şi Rada vor prelua echipa. Dacă Pesiro nu acceptă această decizie, poate să vină zilnic la club, să-şi bea cafeaua. Suntem cu toţii supăraţi pentru ratarea calificării. Suporterii trebuie să aibă răbdare, sunt de câteva luni la Rapid şi nu pot face miracole. O să încerc să schimb tot, echipa, tot”, a spus Taher imediat după meci.

Contractul lui Peseiro prevede că, în cazul în care este demis, Rapid trebuie să continue să-i plătească salariul până când îşi găseşte un nou loc de muncă. Portughezul câştigă un miliona de euro pe sezon, sumă pe care clubul giuleştean trebuie să i-o plătească în continuare în cazul în care Peseiro nu renunţă de bună voie la această clauză.

Taher, atacat de suporteri

Fathi Taher a ieşit apoi în faţa stadionului, după meci, pentru a discuta cu cei aproximativ 1.500 de suporteri adunaţi să ceară demisia antrenorului. În ciuda anunţului că Peseiro a fost demis, Taher a fost luat la ţintă cu pietre şi sticle. Jandarmii au intervenit imediat şi au reţinut câţiva suporteri turbulenţi. Rapid Bucureşti a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA, după ce a remizat, 1-1, cu formaţia germană VfL Wolfsburg. În tur, Rapid a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-0. (D.R.)

Citește și: