Potrivit Forbes, rusoaica de 30 de ani a încasat în anul financiar precedent mai puţin de şase milioane de dolari, asta după ce, ea a evoluat destul de puţin, întrucât a revenit în circuit abia în luna aprilie, după expirarea suspendării de 15 luni, iar, apoi, la începutul verii nu a jucat deloc, potrivit digisport.ro

Suma este incomparabilă mai mică cu cea câştigată în întreaga carieră - aproape 300 de milioane de dolari, sumă rezultată din încasările din premiile oferite la turnee, cele oferite de sponsori şi alte contracte semnate de aceasta.

Ca o comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în perioada iunie 2016 - iunie 2017, Sharapova încasat în jur de 18 milioane de dolari în primele 12 luni de după câştigarea titlului la Wimbledon, în urmă cu 13 ani. 

Sharapova a eliminat-o din primul tur la US Open pe Simona Halep. Românca  s-a înclinat în faţa rusoaicei care a revenit în circuit, după suspdendarea ispăşită. Întrebat dacă Simona suferă de un complex în faţa Mariei Şarapova, Ilie Năstase a fost indecis: "Nu ştiu. Trebuie să o întrebaţi pe ea dacă e complexată. Eu dormeam la ora aia. Eu mă bag la judo, pentru că nu mă mai lasă ăştia la tenis. Dacă uneia care s-a drogat (n.r. Maria Şarapova) îi dai dreptul să joace, atunci mie...? Nu prea e normală treaba asta. S-a supărat şi Muguruza, dar cred că e normal să fie aşa. Halep a spus ceva foarte bine: Dacă e să fiu numărul 1, atunci o să fiu numărul 1. Hai să o lăsăm în pace să joace, pentru că o să fie bine", a declarat Năstase la ProSport Live. 

Citește și: