2721 vizualizări 20 nov 2013

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că atacantul Adrian Mutu nu l-a respectat şi a subliniat că în acest moment este foarte greu pentru fotbalistul de la Ajaccio să fie convocat la echipa naţională.

"Nu comentez ce spune un fost jucător al echipei naţionale, poate se transferă la altă echipă, joacă, marchează şi poate va fi convocat. În momentul ăsta e mai greu să fie convocat. Dacă se bagă să facă glume, să facă cu familia lui, nu cu mine. Astfel de glume pot să fac şi eu. Nu m-a respectat. Mutu să joace la echipa lui de club şi pe urmă să vorbească că el să fie selecţionat. I-am trecut cu vederea anumite scăpări şi nu am spus niciodată adevărul despre asta", a declarat Piţurcă.

La 16 noiembrie, Adrian Mutu a postat, pe contul său de Facebook, o fotografie a selecţionerului Victor Piţurcă, al cărui chip fusese înlocuit cu cel al actorului britanic Rowan Atkinson, care îl interpretează pe Mr. Bean. Atunci el a precizat că această fotografie i s-a părut "simpatică" şi că a dorit să destindă atmosfera. În această seară, după meciul cu Grecia, Mutu a postat un nou mesaj pe Facebook subliniind că este "păcat că pentru antrenorul de azi orgoliul a fost mai presus de echipa naţională". Jucătorul a mai scris că istoria naţionalei se rezumă la doi mari antrenori: Iordănescu şi Ienei.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul final din 2014. În tur, tricolorii au pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

Citește și: