Gandul
66112 vizualizări 31 dec 2019

Dr. Nicola Acciari, neurochirurg la spitalul Bellarria din Bologna, a vorbit despre afecţiunile lui Michael Schumacher, după accidentul de schi suferit în 2013: „Trebuie să fiu prudent în afirmaţiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puţine aspecte sunt dezvăluite.

E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului (n.r. - Michael Schumacher), la şase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar şi din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, muşchii se atrofiază, iar conformaţia corpului se modifică”, a declarat acesta, potrivit telekomsport.ro, care citează it.motorsport.com.

„Starea în care se află necesită o atenţie medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiaţi pentru a-l menţine activ, dar va avea nevoie şi de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei şi chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuşi, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a continuat doctorul.

De şapte ori campion mondial de F1, „Schumi” a suferit un accident la schi în decembrie 2013, în urma căruia a rămas imobilizat la pat. După tragedie, sportivul nu a mai apărut deloc în public. Germanul de 50 de ani este atent îngrijit în Elveţia şi se pare că se află pe drumul cel bun în privinţa recuperării.

Citește și: