920 vizualizări 2 sep 2016
Născut în 1987 în colonia portugheză Guinea-Bissau, Eder a avut o copilărie de coşmar, iar la vârsta de opt ani ajungea într-un orfelinat, din cauza faptului că părinţii săi nu îşi mai puteau permite să îl crească.
 
Cel mai puternic şoc însă a venit în 2003, când Eder nu împlinise încă 16 ani şi începuse deja fotbalul, când tatăl său a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea mamei vitrege a atacantului.
 
Atunci, autorităţile au arătat că Filomeno Antonio Lopes a ucis-o pe Domingas Olivais după ce a luat-o de la muncă, lovind-o în cap cu un dispozitiv antifurt de blocare a volanului, iar apoi i-a aruncat trupul în râul Bure, în apropiere de Great Yarmouth. Tatăl lui Eder a susţinut că a lăsat-o pe partenera sa de atunci la hotel, după care a mers la un restaurant McDonalds, însă camerele de supraveghere ale celor două locaţii nu i-au confirmat povestea.
 
"Mi-a fost foarte greu. Am ajuns într-un orfelinat, departe de părinţii mei. Lucrurile pot lua turnuri foarte urâte în astfel de locuri. Mă uit unde au ajuns câţiva dintre prietenii mei de atunci şi, da, nu sunt foarte bine", povesteşte Eder, care nu e convins că tatăl său e autorul crimei pentru care a fost închis: "Aveam 12 ani şi eram tot în orfelinat. Mama mea vitregă a murit, iar ei l-au acuzat pe tata şi acum e în închisoare. Nu am fost acolo şi nu pot spune cu siguranţă ce s-a întâmplat. Dar tata spune că e nevinovat. Asta rămâne o întrebare pentru care poţi găsi răspuns doar în sufletul tău.
 
E tatăl meu şi îl cred. Nu spun că tribunalul a făcut ceva greşit, dar e tatăl meu. E închis în Anglia şi l-am vizitat. Am început să-l vizitez când aveam 22 de ani şi o mai fac, atunci când am timp", a declarat Eder, citat de Daily Mail.
 
Atacantul recunoaşte că obstacolele întâlnite în viaţă l-au dus, în cele mai negre momente, în pragul sinuciderii: "Da... Mintea mea a ajuns în locuri foarte urâte. Am trecut prin momente de minim. Am suferit accidentări urâte. Am ajuns la Campionatul Mondial, dar lucrurile nu au mers bine. A fost greu. M-am luptat să cred că totul se va schimba şi să visez din nou. A fost o perioadă oribilă pentru mine şi mereu te întrebi dacă poţi scăpa", spune Eder, care consideră ca a fost salvat de şedinţele de consiliere purtate cu un psiholog l-au salvat.
 
Citeşte în continuare pe Prosport.
 

Citește și: