Monica Stoica
244 vizualizări 6 feb 2017

Papa Francisc a declarat că evenimentele sportive de tipul Super Bowl sunt "profund simbolice" şi demonstrează că oamenii au posibilitatea de a clădi o lume în care domneşte pacea. Materialul video a fost postat de directorul Biroului de Presă de la Vatican pe Twitter.

"Fie ca Super Bowl să fie, anul acesta, un semn al păcii, prieteniei şi solidarităţii în lume.", afirmă Papa Francisc în mesajul pe care l-a rostit în limba spaniolă.

Un purtător de cuvânt de la Vatican a anunţat că mesajul va fi proiectat pe ecranele de pe stadionul NRG din Houston.

Papa Francisc este un fan avid al sportului şi a vorbit des despre cum sportul poate aduce transformări benefice în societate. Suveranul pontif a transmis un mesaj şi în cadrul Olimpiadei de la Rio de Janeiro din 2016.

Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League (NFL). Meciul, împreună cu festivităţile alcătuiesc duminica Super Bowl (Super Bowl Sunday). De-a lungul anilor a devenit cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii şi este ca o sărbătoare naţională.

Mulţi cântăreţi populari au cântat în deschiderea Super Bowl-ului şi în timpul ceremoniilor din pauza meciului. Duminica Super Bowl este a doua mare zi în privinţa consumului de mâncare din S.U.A.

Drepturile de televizare ale Super Bowl-ului sunt deţinute în fiecare an de o singură televiziune importantă (în prezent, NBC) în S.U.A., iar difuzarea anuală este faimoasă datorită celei mai scumpe publicitaţi din an. Ca rezultat, publicitatea urmarită în timpul Super Bowl-ului a devenit un obicei a acestui eveniment anual.

Super Bowl-ul s-a jucat pentru prima oară pe 15 ianuarie 1967 ca parte a înţelegerii dintre NFL şi rivalul său mai tânăr American Football League (AFL), în care campioana fiecărei ligi trebuia să joace într-un meci numit "AFL-NFL World Championship Game".

După ce ligile au fuzionat în 1970, Super Bowl-ul a devenit meciul pentru campionatul NFL, meci jucat între campioanele celor două conferinţe: American Football Conference (AFC) şi National Football Conference (NFC).

Din moment ce sezonul NFL se extinde în noul an, pentru a identifica fiecare meci se folosesc numere romane, diferite fată de anul în care a fost ţinut. De exemplu, Super Bowl XLIII, jucat în februarie 2009, face parte de fapt din sezonul 2008.

Citește și: