Răzvan Stîngă
225 vizualizări 9 iul 2019

Românca a fost întrebată de performanţa din 2014 de la All England Club, când se califica pentru prima dată în semifinale, dar înfrângerea cu Eugenie Buchard nu e cea mai plăcută amintire. „Au trecut cinci ani de la prima semifinală reuşită de tine la Wimbledon. Vrei să te întorci la acel meci şi să ne spui ce amintiri îţi trezeşte şi cum vei folosi acea experienţă pentru a ajunge acum în finală?”, a fost întrebarea jurnalistului, după care a venit şi răspunsul Simonei Halep:

„Nu! Nu vreau să mă gândesc la acea semifinală. E un alt an, o cu totul altă situaţie. Totul s-a schimbat, eu sunt un om diferit, o jucătoare diferită, am o altă experienţă. Sunt mult mai încrezătoare. Acum iubesc iarba, e prima oară când spun asta (n.r. jurnaliştii au început să râdă). E o provocare mare pentru mine următorul meci, dar îl voi trata ca pe fiecare meci de până acum. Voi fi relaxată, motivată şi plină de încredere”.

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat, marţi, în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce s-a impus în faţa chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA), scor 7-6 (4), 6-1. În semifinale va juca împotriva sportivei Elina Svitolina. Cele două se vor înfrunta pentru a opta oară în main tour, reprezentanta Ucrainei având avantaj la general, 4-3. Va fi însă un duel în premieră între cele două pe iarbă. În singurul meci direct disputat în turneele de Mare Şlem, Simona a avut câştig de cauză în decisiv, în sferturile de finală, la Roland Garros 2017, românca revenind de la 0-1 la seturi şi impunându-se cu 6-0 în setul trei.

Citește și: