Andrei Pal
424 vizualizări 10 iun 2017

Petrescu a precizat că va avea un salariu normal pentru Liga 1, iar una dintre condiţiile esenţiale puse pentru a accepta să vină la CFR a fost aceea de a avea posibilitatea de a-şi face alege singur jucătorii.

"De mult n-am mai avut o conferinţă de presă în română şi mă bucur că m-am întors acasă. Le mulţumesc celor de la CFR şi, prin ce a spus domnul preşedinte, nu a făcut decât să mărească presiunea. Ce am făcut ca antrenor sau jucător nu mai contează. Sunt conştient că prin venirea mea şi presiunea pe club va fi mai mare. Voi fi devotat 7 zile din săptămână, 24 de ore pe zi, voi încerca să scot maxim din aceşti jucători. În acest moment avem un lot slab numeric, în formare, dar speră să facem un lot competitiv. E un club care ştie ce înseamnă să câştigi, ce înseamnă Champions League. Voi avea un salariu normal pentru România, pentru un antrenor care vrea să câştige trofee. Dacă era să aleg banii, mergeam în altă parte. Am refuzat alte oferte în ultimele zile.

Aceasta a fost una dintre condiţii să aleg singur jucătorii, să am ultimul cuvânt. Nu este adevărat că am o clauză în contract prin care pot să plec la o ofertă din străinătate. Nici la Târgu Mureş n-aş fi plecat niciodată, dacă clubul nu mi-ar fi spus că nu mai are bani să mă ţină nici pe mine, nici pe jucători. Echipa naţională? E o întrebare grea, dar mi-am dat cuvântul aici. Nu-mi plac vacanţele, m-am simţit dori şi am spus că nu mai e timpul să aştept. Asta ne dorim, să ne batem cât mai sus. Deocamdată pornim cu obiectiv clar, intrarea în play-off. Sper să nu mai am acele ieşiri, să fiu mai calculat, să nu mai intru în polemică cu nimeni din fotbalul românesc. Dacă nu voi fi atacat, nu voi ataca. E problema cea mai mare că nu am toţi jucătorii de la început. Vor mai veni mulţi jucători. Eu cred că ar fi bine şi jucători tineri şi bătrâni, şi jucători români şi străini. Hagi a avut şi jucători cu experienţă. Dacă erau doar tineri, nu cred că lua campionatul. În opinia mea, favorită la titlul este Viitorul, pe locul 2 este Steaua, pe locul 3 este Dinamo. CFR pleacă cu şansa a patra.", a spus  Dan Petrescu.

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului ardelean, a declarat că aducerea lui Dan Petrescu reprezintă un vis mai vechi al conducerii CFR-ului. Oamenii care conduc destinele clubului şi-au dorit de mult timp un antrenor titrat, un tehnician cu un CV puternic. De asemenea, Iuliu Mureşan a prezentat şi componenţa staff-ului administrativ şi tehnic şi i-a prezentat pe cei cinci jucători transferaţi deja de CFR.

"De foarte mult timp ne-am dorit la club un antrenor titrat, un antrenor cu clasă, care are un CV impresionant, atât ca jucător cât şi ca antrenor. A avut foarte multe reazilări, a câştigat multe trofee, nu doar în România. Nu mi-a venit să cred când a venit posibilitatea să-l aducem antrenor.

Bogdan Mara va fi manager sportiv, iar Marius Bilaşco se va ocupa de partea de scouting. Valeriu Bordeanu, Caras Emil şi Aurelian Aldea vor face parte din staff-ul lui Dan Petrescu.

A semnat cu noi Balic, Hoban, Alexandru Vlad, Coman, un jucător tânăr de 19 ani şi Urko Vera, un atacant spanion. De mâine plecăm într-un cantonament la Braşov, până pe 21, când vom avea un amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe.", a declarat Iuliu Mureşan în cadrul conferinţei de presă.

Citește și: