Luminita Turcu
3695 vizualizări 29 nov 2015

"Multumesc tututor, cred că am făcut un meci minunat. El este campionul olimpic, mondial, dacă arbitrii l-au declarat îvingător, el este. Voi continua, mă întorc în sală şi voi munci mai mult. Ultimii trei ani au fost dificili pentru mine, dar acum mă simt minunat, voi continua să muncesc şi să am şansa de a ajunge în top", a declarat Bute.

Ulterior, Bute a postat un mesaj pe Facebook după meciul pierdut cu britanicul James DeGale, în care afirmă că este dezamăgit de decizia arbitrilor, dar este mândru de felul în care a evoluat.

"Dezamăgit de decizie dar mândru de performanţa mea! Câteodată o înfrângere valorează mai mult ca o Victorie!", a scris Bute pe Facebook, mesajul fiind postat în română, franceză şi engleză.

James DeGale a declarat că se aştepta ca meciul cu Bute să fie greu: "Ştiam că Lucian este un mare luptător, dar sunt pregătit pentru oricine".

Pugilistul Lucian Bute a fost învins de James DeGale, prin decizia unanimă a arbitrilor, într-un meci disputat la Quebec, britanicul rămânând astfel deţinător al centurii de campion IBF la categoria supermijlocie.

Arbitrii-judecători au decis victoria lui DeGale, cu scorul de 117-111, 116-112, 117-111, publicul canadian fluierând copios la aflarea deciziei.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, boxase ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Citește și: