Adrian Petculescu
374 vizualizări 21 oct 2011

Antrenorul secund al Rapidului Marian Rada a declarat, vineri, în emisiunea Ora de Prosport de la Sport.ro, că o zi de pelerinaj la locurile sfinte din Israel nu duce la iertarea păcatelor comise de o persoană în celelalte 364 de zile ale anului.

"Vor merge cei doi patroni (n.r. - George Copos şi Gigi Becali) să sfinţească Arena Naţională şi meciul direct se va termina egal. Atunci care este efectul? Noi rezumăm totul la divinitate. Dacă mergi în pelerinaj în Israel, cât durează? O zi, câteva ore. Iar dacă în restul de 364 de zile sunt un păcătos înseamnă că dintr-o dată am fost absolvit de toate păcatele?", a spus Rada.

Tehnicianul rapidist nu vede cu ochi buni relaţia de prietenie dintre acţionarul echipei giuleştene George Copos şi patronul Stelei, Gigi Becali, considerând că oficialii unui club nu ar trebui să aibă nicio legătură cu cei ai unei grupări rivale. Rada crede că această relaţie a reprezentat unul dintre motivele pentru care preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a renunţat la funcţie.

"Din punctul meu de vedere, orice om dintr-un club - mai ales când este vorba de cluburi cu o mare rivalitate - nu ar trebui să aibă nicio legătură cu oameni din alt club. Mă refer strict la acest caz. Dinu Gheorghe este foarte orgolios şi nu i-a căzut bine că prietenul lui, patronul lui, şeful lui în loc să vorbească cu el, să discute problemele clubului cu el, s-a dus să vorbească cu altcineva. Cred că unul dintre motivele despărţirii lui de Rapid a fost acesta", a afirmat Rada.

Antrenorul secund nu crede că Răzvan Lucescu ar accepta să devină manager general la Rapid, deoarece este foarte preocupat de pregătirea echipei şi nu ar avea timp pentru a conduce întreaga activitate a clubului.

"Plecarea lui Dinu Gheorghe ne afectează, dar jucătorii trebuie să intre pe teren să se antreneze şi să joace, iar prin rezultate bune pot să ne facă să trecem mai uşor peste această plecare. Asta cu Răzvan manager general trebuie să-l întrebaţi pe el, dar eu ştiu că Răzvan este un antrenor căruia îi place să analizeze fotbalul şi echipele adverse şi să se ocupe pregătirea echipei în amănunt. Nu cred că ar mai avea timp de alte treburi în afară de a pregăti echipa", a menţionat secundul rapidist.

El a mai spus că obiectivul imediat al Rapidului este de a se menţine în partea superioară a clasamentului, pentru a putea profita de eventualii paşi greşiţi ai actualului lider al Ligii I, Dinamo.

"Urmează jocuri importante pentru noi în campionat pentru că vrem să ne menţinem aproape de primul loc şi să prindem momentul prielnic pentru a depăşi echipa de pe primul loc. Sau să rămânem aproape de ei dacă nu putem să-i depăşim până la sfârşitul turului şi după o nouă perioadă de pregătire în care să ne strângem rândurile să atacăm cu şanse mari în retur câştigarea campionatului", a precizat Rada.

Citește și: