15960 vizualizări 5 mar 2018

Rai Sport scrie că moartea neaşteptată a sportivului ar fi putut surveni din cauza unei probleme cerebrale: „Având în vedere starea calmă in care a fost găsit corpul neînsufleţit al lui Davide Astori, decesul ar fi putut surveni din cauza unei probleme cerebrale, ci nu una cardiacă, aşa cum s-a crezut iniţial". Sursa citată precizează, însă, că autopsia şi examinarile ulterioare vor clarifica cauza care a dus la o astfel de tragedie. 

Fundaşul italian Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a fost găsit decedat, duminică, în camera sa de hotel, la vârsta de 31 de ani.

Astori ar fi murit în timpul somnului, duminică dimineaţă, într-un hotel din Udine, unde echipa din Florenţa ar fi urmat să întâlnească formaţia locală, în aceeaşi zi, în etapa a 27-a din campionatul Italiei. Astori ar fi murit din cauza unui stop cardiac.

Astori era aşteptat de dimineaţă la micul dejun, însă în jurul orei 9:30, când acesta nu a coborât coechipierii săi au devenit îngrijoraţi. Un membru al echipei tehnice a urcat în camera sa şi l-a găsit mort. „Jucătorul a murit în urma unui stop cardiac din cauza unor cauze naturale, chiar dacă este ciudat să se întâmple ceva de genul acesta la un profesionist bine monitorizat. Nu a fost niciun semn de avertizare“, a declarat procurorul-şef al din Udine, Antonio De Nicolo.

„Corriere Fiorentino” a dezvăluit că Astori semnase ieri prelungirea contractului cu Fiorentina până la 31 iunie 2022. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului a ajuns la un acord cu agenţii fotbalistului. Jurnaliştii au scris că jucătorul urma să fie remunerat cu 1,3 milioane de euro pe sezon, plus diverse bonusuri.

Toate meciurile de astăzi din campionatul italian au fost amânate.

De asemenea, clubul Fiorentina a emis un comunicat oficial prin care a confirmat decesul lui Astori şi a cerut să se respecte intimitatea familiei jucătorului.

Davide Astori evolua la Fiorentina din vara anului 2016, când a fost transferat de la Cagliari. El şi-a început cariera la AC Milan, apoi a mai jucat şi la AS Roma. Fundaşul central avea 14 selecţii şi un gol marcat la echipa naţională a Italiei. 

Portarul italian Gianluigi Buffon, în vârstă de 40 de ani, a transmis o scrisoare emoţionantă după decesul fotbalistului Davide Astori, precizând că de obicei nu îşi exprimă gândurile public, dar a ales să facă o excepţie pentru fiica în vârstă de doi ani a fotbalistului.

"Bună, dragă Asto,

De obicei, nu-mi exprim public gândurile despre o persoană. Mereu am considerat că frumuseţea şi unicitatea unei prietenii bazate pe respect reciproc şi afecţiune nu ar trebui să fie exploatate sau să ajungă la urechile unor oameni care nu ştiu să respecte asemenea legături.

În cazul tău, simt că trebuie să fac o excepţie, pentru că ai o soţie tânără şi o familie în suferinţă, mai ales fetiţa ta. Ea merită să ştie că tatăl ei a fost, din toate punctele de vedere, o persoană perfectă. Un mare om! Ai fost cel mai bun exemplu al lumii de odinioară, având valori precum altruismul, eleganţa, educaţia şi respectul faţă de alţii. Felicitări! Ai fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-am văzut vreodată!

Odihneşte-te în pace!

Al tău nebun, Gigi", a fost mesajul transmis de Gianlugi Buffon.

Chivu: "Nu am cuvinte. Adio Davide"

Printre cei care şi-au exprimat regretul s-au numărat Adrian Mutu şi Cristi Chivu, dar şi Ianis Hagi, fost coechipier al fotbalistului.

Mutu a evoluat la Fiorentina în perioada 2006 - 2011 şi a ţinut să-şi prezinte şi el condoleanţele. "Toate gândurile mele merg la familia lui David! Odihneşte-te în pace, căpitane!!", a scris Mutu pe reţelele de socializare.

"Nu am cuvinte. Adio Davide", a notat, la rândul său, fostul internaţional Cristi Chivu, care a jucat în Italia între 2003 şi 2014, la AS Roma şi Internazionale Milano.

Ianis Hagi (19 ani), fost mijlocaş la Fiorentina, l-a cunoscut îndeaproape pe omul care purta banderola grupării viola. În prezent la Viitorul, fiul lui Gheorghe Hagi a transmis un mesaj puternic, care reflectă personalitatea fostului său coleg.

"Nu pot să cred, speram că e o ştire falsă. E cea mai tristă ştire. Vei fi mereu căpitanul nostru şi un mare şi drag prieten. Transmit gândurile mele calde familiei lui Davide şi Fiorentinei. La revedere, prietene!", a scris Ianis Hagi.

Citește și: