918 vizualizări 3 dec 2019

Lionel Messi a câştigat încă o dată trofeul  „Balonul de Aur” la decernările din Paris, stabilind în acest fel un record absolut. Rivalul Cristiano Ronaldo, care a adunat până acum cinci trofee, a fost clasat pe locul al treilea, potrivit RT.

Messi a venit la gala de decernare a premiilor din Paris alături de soţia sa Antonella Roccuzzo şi de doi dintre cei trei fii ai cuplului, Thiago, în vârstă de şapte ani, şi Mateo, în vârstă de patru ani.

Când fostul fotbalist francez Didier Drogba a anunţat că Messi este câştigătorul trofeului, băieţelul de 4 ani nu şi-a mai putut stăpâni fericirea. Mateo a început să râdă şi să sară încântat lângă scaunul său, în timp ce Thiago, fratele mai mare, a fost mult mai reţinut.

 

Top 10, cei mai buni fotbalişti din lume:

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Virgil van Dijk (Liverpool)
3. Cristiano Ronaldo (Juventus)
4. Sadio Mané (Liverpool)
5. Mohamed Salah (Liverpool)
6. Kylian Mbappe (PSG)
7. Alisson (Liverpool)
8. Robert Lewandowski (Bayern Munchen)
9. Bernardo Silva ( Manchester City)
10. Riyad Mahrez ( Manchester City)

Matthijs de Ligt (Juventus) a câştigat premiul Kopa 2019 cuvenit celui mai bun tânăr fotbalist. Olandezul i-a devansat pe Jadon Sancho (Borussia Dortmund) şi Joao Felix (Atletico Madrid).

Alisson Becker (Liverpool) a câştigat premiul Yashin 2019, titlu oferit celui mai bun portar. Pe locurile doi şi trei au fost Ter Stegen (Barcelona) şi Ederson (Manchester City). Acum a fost prima oară când s-a decernat acest trofeu.

Megan Rapinoe a primit Balonul de Aur pentru cea mai bună fotbalistă în 2019.

Citește și: