Cezara Paraschiv
4457 vizualizări 21 nov 2017

1. Eşti accidentat? Primeşti bani dacă anunţi asta şi te retragi 'la timp'

Oficialii tenisului au luat o decizie drastică, menită să descurajeze jucătorii să abuzeze de privilegiile pe care le oferă tabloul de 128 de poziţii de la turneele de Mare Şlem, cele mai bine plătite. Astfel, dacă un jucător abandonează în timpul partidei inaugurale, sau dacă nu se prezintă într-o formă decentă, va fi amendat. În schimb, dacă te retragi înaintea startului turneului, vei primi 50% din valoarea cecului, restul de 50% urmând să ajungă la jucătorul care îi ia locul pe tablou. Această regulă o va afecta şi pe Simona Halep, cea care, în ultimii ani, a abandonat de câteva ori în primul tur al unor turnee, în special după ce reuşea un rezultat foarte bun la turneele de dinainte.

2. Cronometru la Australian Open 2018

La ediţia 2018 a turneului de la Australian Open va exista un "shot-clock", de 25 de secunde, aşa cum s-a folosit în 2017 în calificările de la US Open.

3. Se înjumătăţeşte lista capilor de serie

În 2019, la turneele de Mare Şlem vor exista doar 16 capi de serie, în loc de 32. Asta înseamnă că multe dintre jucătoarele cu nume din circuit care au o marjă de siguranţă în jurul locului 20 - precum Radwanska, Kerber, Kvitova, Cibulkova, Safarova, Makarova sau - în acest moment, Serena Williams, trebuie să ajungă în Top 16 pentru a fi la adăpost de un posibil prim tur de foc împotriva celor mai bune 8 jucătoare.

Citește și: