18 vizualizări 19 iul 2009

România s-a descurcat foarte bine la Campionatele Europene de scrimă din Bulgaria, de la Plovdiv, îndeplinindu-şi foarte repede obiectivul propus la această competiţie, adică 1-2  medalii. Mai mult, cele două medalii câştigate de reprezentanţii noştri sunt foarte valoroase: aur la spadă feminin şi argint la spadă masculin.

Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşanu şi Simona Alexandru, adică echipa feminină de spadă a României, au defilat până în finala probei, deşi înaintea competiţiei specialiştii îi acordau doar şansa a treia. Compatrioatele noastre au ignorat calculele hârtiei şi au eliminat, pe rând, Rusia (45-31) şi Germania (43-38), pentru ca, în finală, să treacă şi de Polonia cu un strâns 36-34.

Aurul fetelor noastre a venit la numai o zi după ce băieţii au adus un argint foarte valoros pentru delegaţia noastră, învinşi în finală de puternicii italieni.

Interesant, dar trist în acelaşi timp pentru sportul românesc, este faptul că medalia de aur câştigată de România la Campionatele Europene de scrimă este prima  pentru sportul românesc în acest an, la o competiţie majoră, Campionat Mondial sau European. Aceasta în condiţiile în care suntem deja în luna iulie, ceea ce înseamnă că am trecut de jumătatea sezonului sportiv.

Citește și: