Andrei Ionascu
314 vizualizări 28 apr 2016

Echipa antrenată de Mihai Covaliu este formată din Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) şi Ciprian Gălăţanu (CS Dinamo).

Iulian Teodosiu a pierdut primul duel cu Mojtaba Adebini (scor 1-5). Tiberiu Dolniceanu a câştigat cu Farzad Baher Aresbaran, scor 9-1. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre, dupa victoria, scor 5-4, cu Ali Pakdaman. Teodosiu a dus scorul la general la 20-11, după disputa cu Baher Aresbaran. Badea a câştigat cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13. Dolniceanu s-a impus la limită în faţa lui Pakdaman, scor 5-4. Badea şi Teodosiu au cedat în confruntările cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, înaintea ultimului schimb. Tiberiu Dolniceanu a stabilit scorul final, 45-35, dupa victoria în faţa lui Abedini.

În semifinalele disputate tot miercuri seară, România a pierdut cu Rusia, scor 25-45. România învinsese China în optimi, scor 45-36, iar în sferturi a trecut de Italia, campioana mondială en titre, cu 45-43.

La ultimele două Campionate Mondiale, România nu a reuşit să se califice în semifinale.

Oraşul brazilian Rio de Janeiro a găzduit de luni, 25 aprilie, şi până miercuri, 27 aprilie, ediţia 2016 a Campionatului Mondial de scrimă pentru probele care nu vor fi prezente la Jocurile Olimpice din luna august a acestui an: floretă feminin echipe şi sabie masculin echipe.

Citește și: