La acest final de săptămână, Neymar Jr. a fost gazda finalei mondiale Neymar Jr´s Five, sărbătorind magia fotbalului de stradă în oraşul său natal, Praia Grande.

Peste 100,000 de jucători din 53 de ţări s-au bătut pentru un loc în finala mondială din Brazilia, însă nicio echipă dintre cele ajunse în finală nu a putut opri catalizatorul echipei din România, care a reuşit să se impună în finală în faţa Angliei, o ţară cu tradiţie în fotbal.

Finala a fost una foarte intensă, o adevărată bătălie care avea să decidă următoarea campioană mondială. La finalul celor zece minute de joc regulamentare, scorul era 0-0, decizia fiind data de Golden Goal – 1-la-1. Contraatacul românului Silviu Radu a fost cel care a adus victoria României, după ce englezul Kaine Wright avusese o posesie îndelungată a balonului şi a ratat şutul către poartă.

“Când am reuşit să intru în posesia mingii şi am început să înaintez către poartă, mi-au dat lacrimile de bucurie, aşa că nu ştiu exact cum am înscris golul”, a spus Silviu. “Să joci în faţa unor titani ai fotbalului mondial, precum Neymar şi Gabriel Jesus nu este un lucru deloc uşor. Este un vis devenit realitate. Cred că ne va lua câteva zile să realizăm exact ce ni s-a întâmplat,” a adăugat românul.

“Când am ajuns la teren, am văzut motivaţia echipei României şi mi-am spus în sine că au stofă de campioni. Şi aşa a fost”, a spus Neymar Jr.

Imediat după câştigarea finalei, Neymar Jr., împreună cu jucătorul de la Manchester City, Gabriel Jesus şi fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei, Djibril Cissé, dar şi alţi doi prieteni apropiaţi de-ai lui Neymar au jucat un meci amical împotriva echipei României. Echipa României a fost prima care a deschis scorul împotriva echipei lui Neymar, conducând trei sferturi din meci cu 2-0, însa în ultimele două minute, adversarii, au revenit şi au întors scorul la 3-2, în favoarea lor.

“Mă bucur că am reuşit să găzduiesc pentru a doua oară finala mondială la institutul meu de fotbal din Brazilia. Sunt o mulţime de jucători din întreaga lume care îşi dedică multă pasiune pentru acest sport şi asta nu face decât să fiu mândru că îi pot reuni pe acelaşi teren şi să le dau şansa să joace fotbal amator la un alt nivel”, a spus Neymar.

Peste 100,000 de jucători de pe şase continente au participat în calificările Neymar Jr’s Five în cele peste 350 de etape de calificări. Echipa României, campioana mondială din 2017, a câştigat şi o excursie la Barcelona, acolo unde vor merge în vizită la Neymar, îşi vor petrece timp împreună şi îl vor vedea pe starul brazilian în acţiune, pe gazonul de la Camp Nou.  

Citește și: