35152 vizualizări 6 sep 2011

UPDATE 14.11 Editorial Cristian Tudor Popescu: Să ne întoarcem la "trei culori"

UPDATE 10.27 SCANDALUL IMNULUI NAŢIONAL din deschiderea meciului România-Franţa. Marcel Pavel: "Dacă spuneam Traian, se interpreta politic". Marcel Pavel şi FRF, amendaţi de prefectul Capitalei cu câte 5000 RON pentru interpretarea greşită a imnului. AŞTEPTĂM COMENTARIILE VOASTRE ŞI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL UNDE DEZBATEM PROBLEMA IMNULUI "CIUNTIT".

Reacţii DURE ale presei franceze după meciul România-Franţa: "Am jucat pe un grotesc câmp de cartofi presărat cu muşuroaie de cârtiţă"

BRAZDELE DE PE NAŢIONAL ARENA: Brazdă, varză, buză umflată: un Scorilo nul. COMENTARIU LIVE

Din gazonul de pe Naţional Arena AU SĂRIT BRAZDE DE PĂMÂNT! Cine-şi asumă responsabilitatea? MESAJELE TALE ŞI PE FACEBOOK GÂNDUL

Ce-au spus selecţionerul francez, Gică Hagi şi George Copos despre gazonul de pe Naţional Arena

ÉGALITÉ, FRATERNITÉ: Cum au fraternizat românii cu francezii după meci în Centrul Vechi

UPDATE 8.00 "Să dau ordin la firul ierbii să crească?" a fost prima reacţie a primarului Sorin Oprescu faţă de starea gazonului. Oprescu a menţionat că gazonul s-a prezentat "acceptabil faţă de ceea ce se aştepta să găsească". De menţionat că pentru gazon a fost contractată firma fratelui lui Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, care s-a ocupat de gazon şi în 2003, când Naţionala României a jucat meciul cu Danemarca pe un teren cu dune de nisip.

FOTO EXCLUSIV: Cum am încercat să reparăm terenul la pauză:

Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat încă de la încălzire, iar în prima repriză s-a stricat complet. Foto Mihai Schiau

Responsabili cu întreţinerea de pe Naţional Arena au intrat pe teren imediat după fluierul de final al primei reprize, încercând să pună la loc brazdele sărite.

UPDATE 23.44 Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că la meciul România - Franţa au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru 12 persoane identificate că vindeau bilete la suprapreţ şi obiecte promoţionale. Astfel, două persoane au fost amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei pentru cumpărarea de bilete în scopul vânzării acestora la suprapreţ. Alte zece persoane au fost sancţionate conform Legii 12/1990 pentru comerţ efectuat fără act de provenienţa a mărfii. Unei alte persoane i s-a întocmit actele premergătoare începerii urmării penale pentru port ilegal de armă albă. Acesta a fost descoperit pe timpul afluirii suporterilor în stadion.

min 90+3. Fluier final. 0-0 cu Franţa la primul meci al Naţionalei României pe noul stadion naţional de fotbal din Bucureşti. Din păcate pentru noi, acest reziltat ne face să mai ratăm o calificare pentru că şansele României mai sunt, acum, de domeniul fantasticului.

min 90+2 Publicul fluieră jocul defensiv al Naţionalei.

min 87. Marica scapă singur spre poartă dar nu are cu cine combina şi faza se stinge

min 77. O nouă mare ocazie pentru România, cu Marica în centrul acţiunii, dar deşi centrarea în care l-a găsit pe Stancu, acesta, jenat de un adversar loveşte mingea din cădere şi nu e gol

min 74. Nicoliţă, faultat dur de Ribery, dar jucătorul lui Saint-Etienne revine rapid pe teren

min 73. Nicoliţă intră în centru din banda dreaptă, trage slab cu stângul, fără probleme pentru francezi

min 69. Goian vede şi el un cartoaş galben

min 68. Ocazie foarte mare şi pentru România după ce şutul lui Marica a fost blocat în 6 metri

min 66. Ocazie uriaşă a Franţei după ce Ribery trece "ca prin brînză" prin apărarea noastră şi şutează paralel cu linia porţii.

min 54. Cartonaş galben Cociş pentru o intervenţie dură

min 50. Franţa este foarte insistentă şi ne dă emoţii la fiecare urcare în atac

min 47. Corner şi pentru România dar după ce apărarea a respins francezii au pornit pe un contraatac foarte rapid poarta lui Tătăruşanu fiind salvată de o intervenţie foarte bună a lui Chiricheş

min 46. A început repriza a doua cu un corner al francezilor. Executat în careu dar fără prea mari probleme pentru apărarea noastră.

UPDATE 22.40 CE SPUNE PRIMĂRIA CAPITALEI DESPRE GAZONUL CARE TREBUIE SCHIMBAT:

"Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor, urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, remis, ieri, Mediafax. "Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. Dupa această dată (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespun zătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport", spune comunicatul Primăriei.

Min 45+3. Se încheie o primă repriză în care naţionala Franţei nu a avut nici măcar jumătate de ocazie.

Min. 43 Schimbare la România. Iese Lazăr, intră Bogdan Stancu. Piţurcă scoate un mijlocaş şi trimite în teren un atacant.

Min. 36 Chiricheş intervine decisiv la Benzema şi obţine un corner pentru "cocoşii galici". Prinde din nou Tătăruşanu fără ezitare.

Min. 34 Frank Ribery şutează slab din 10 metri, prinde Tătăruşanu.

Min. 26. M'Vila îl loveşte din spate pe Lazăr şi primeşte cartonaşul galben. Bănal bate lovitura liberă peste apărarea francezilor în vinclu, boxează Lloris.

Min 24. Benzema se aproprie de careul nostru, prinde Tătăruşanu.

Min 21. Tănase îi pasează excelent lui Marica, însă prinde portarul francezilor din lovitura de cap a înaintaşului celor de la Schalke.

Min. 20 România stă bine în propria jumătate, însă nu reuşeşte să lege mai multe pase consecutive. Meciul este segmentat.

Min. 18 Foarte multe bucăţi de gazon s-au desprins şi încurcă jocul celor două naţionale de fotbal.

Min 14. Francezii încearcă un atac pe partea dreaptă, prin Ribery. Valbuena obţine o lovitură liberă la faultul lui Tănase. Acesta este sancţionat cu cartonaşul galben.

Min 10. Valbuena reia în faţa poartei apărate de Tătăruşanu. Respinge Goian.

Min 9. Se joacă mult la centrul terenului, naţionala noastră a obţinut mai multe lovituri libere.

Min 8. Prima fază fixă pentru Franţa. Mingea este trimisă peste poartă.

Min. 5 Un nou corner pentru România. Mingea trimisă în aut de Abidal. Goian reia cu capul, mult peste poartă.

Min. 3. Ocazie imensă pentru naţionala noastră. România obţine o lovitură de colţ, Lloris respinge cu greu de sub bară.

Min. 1 Meciu începe. Franţa are prima lovitură. Cei 55.000 de fanii creează o atmosferă incendiară.

UPDATE 21. 34 Meciul debutează, Franţa are lovitura de start.


UPDATE 21.26 În boxe se aude Marseieza, imnul naţional al Franţei. Urmează imnul României, interpretat de Marcel Pavel, în premieră pe Arena Naţională.

UPDATE 21.15 Piţurcă a decis să îl trimită în teren pe Luchin în locul accidentatului Săpunaru.

UPDATE 21.20 Inna scandează alături de întreagul stadion "România, România, ole ole ole!"

UPDATE 20.49 Echipele de start la meciul România - Franţa, programat, de la ora 21.30, în cadrul grupei D de calificare la Campionatul European de fotbal din 2012.

România: Tătăruşanu - Luchin, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, C.Lazăr - Nicoliţă, Cociş, Tănase - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Franţa: Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - M'Vila, Cabaye - Valbuena, Martin, Ribery - Benzema. Selecţioner: Laurent Blanc.

UPDATE 20.37 Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marţi seară, împreună cu preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi conducătorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marchează inaugurarea Arenei Naţionale, unde începând, de la ora 21.30, va avea loc meciul România - Franţa, din preliminariile Euro-2012.

Pe plachetă se putea citi: "Arena Naţională a fost inaugurată astăzi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial România - Franţa". Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a oferit FRF un fanion personalizat, în timp ce Mircea Sandu le-a acordat plachete lui Blatter şi Oprescu. "Astăzi, se inaugurează stadionul şi vreau să-i mulţumesc domnului Blatter că este alături de noi. Suntem onoraţi. Am arătat că se poate aşa ceva şi în România şi în Bucureşti", a declarat primarul Sorin Oprescu, care a menţionat că în cel mai rău caz scorul de la meciul din această seară va fi 0-0, iar în cel mai bun caz va fi 1-0 pentru "tricolori".

UPDATE 20.14 Foştii internaţionali români Dorinel Munteanu, Ionuţ Lupescu şi Miodrag Belodedici au fost întâmpinaţi cu căldură, marţi, la intrarea în Arena Naţională, de suporterii sosiţi pentru meciul cu Franţa din preliminariile Campionatului European din 2012.
Fanii "tricolori" şi-au făcut poze cu cei trei foşti internaţionali şi le-au scandat numele.

UPDATE 19.49 Autocarele cu jucătorii celor două echipe, ale României şi Franţei, au ajuns la Arena Naţională în jurul orei 19.30, în vederea partidei din preliminariile Campionatului European din 2012.
În acest moment în stadion se află aproximativ câteva mii de spectatori.

UPDATE 19.12 Biletele pentru meciul România - Franţa, din această seară, se vând pe piaţa neagră cu două ore înainte de începerea partidei cu preţuri cuprinse între 200 şi 400 de lei.
Astfel, speculanţii aflaţi pe Bulevardul Basarabia, în zona Arenei Naţionale, vând un bilet la Tribuna a II-a cu 250-400 de lei (preţ oficial 100 sau 150 de lei), iar la Peluza Sud 200 de lei (preţ 50 sau 70 de lei). Speculanţii vând nestingheriţi bilete deşi în zonă se află forţe de ordine. Suporteri din provincie au sosit târziu în Bucureşti, fără bilete, şi caută tichetele la bişniţari, care nu numai că vând, dar şi cumpără tichete de la alţi fani, pentru a le ceda la preţuri mai mari înainte de începerea partidei. Speculanţii s-au aflat în zona Arenei Naţionale încă de dimineaţă, când cereau pentru biletele de la peluze, de 50 şi 70 de lei, sume cuprinse între 130 şi 150 de lei.

UPDATE 18:29 Aproximativ 200 de suporteri au intrat, marţi seară, fără incidente, pe Arena Naţională, în vederea meciului România - Franţa, care se va disputa, de la ora 21.30, în cadrul preliminariilor Euro-2012. Astfel, în primele cinci minute după deschiderea porţilor (ora 18.00), aproximativ 100 de persoane au intrat pe poarta de pe Bulevardul Basarabia, alte 100 de persoane pe poarta de pe Bulevardul Pierrre de Coubertin, iar câteva zeci au acces pe la intrarea din strada Mr. Coravu, fără a se înregistra vreun incident.

Biletele la România - Franţa s-au vândut numai pe Internet, iar o persoană putea achiziţiona numai două tichete. Luni, când mai erau disponibile câteva mii de bilete, numeroşi suporteri au luat cu asalt sediul firmei care le distribuie, formând cozi la intrarea acestuia.

Echipa naţională a României va întâlni marţi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.

Adrian Petculescu, adi.petculescu@mediafax.ro

Citește și: