Cristian ANDREI
7359 vizualizări 2 aug 2013

Finanţatorul echipei FC Rapid Bucureşti, Adrian Zamfir, a declarat într-un interviu pentru gândul, la câteva minute după decizia tribunalului sportiv, care a decis să dea dreptate Concordiei Chiajna în privinţa barajului pentru rămânerea în Divizia A, în care vorbeşte despre implicaţiile acestei decizii asupra echipei bucureşte. Zamfir susţine că îi  va da judecată pe oficialii din fotbalul românesc care au greşit în cazul echipei sale, deoarece au adus prejudicii financiare de cel puţin trei milioane de euro. Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au preluat recent echipa FC Rapid de la George Copos.

Tribunalul sportiv a dat dreptate Chiajnei în privinţa barajului cu Rapid. Ce se va întâmpla în continuare cu echipa?

Echipa Rapid era pregătită în momentul în care am preluat-o noi pentru Divizia B. S-a inventat acel baraj cu care noi nu am fost de acord, noi am notificat FRF în această privinţă şi anume că nu suntem de acord cu acel meci de baraj. Am fost obligaţi să jucăm,  am câştigat pe teren şi vedeţi ce s-a întâmplat. Ideea este că toată această brambureală s-a votat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Părerea mea este că tot Comitetul Executiv ar trebui să-şi dea demisia.

Din cauza acestei decizii greşite?

Categoric. Pe noi ne-au afectat foarte mult din punct de vedere financiar, pentru că noi contractele cu jucătorii trebuie să le menţinem la nivelul Diviziei A, iar noi vom juca în B. Cu alte contracte de publicitate, cu alte fonduri din drepturile de televiziune. Noi aveam un buget bun pentru promovare, doar că toate acestea s-au dat peste cap.

Trebuie să regândiţi strategia pentru acest sezon , ca pentru o echipă de divizia B.

Corect, corect.

Veţi face alte transferuri, veţi rămâne cu echipa actuală?

Mergem cu echipa actuală, echipa actuală putea face cu brio în Divizia A, dar în Divizia B presupun că o să fie mult mai uşor.

Nu vor mai fi alte transferuri în perioada următoare, cel puţin până în iarnă?

Nu, nu. Vom juca în Divizia B şi anul viitor vom promova.

Veţi face şi o acţiune pe cale oficială împotriva Comitetului Executiv sau rămâne doar o declaraţie a dvs împotriva acestora că au greşit?

Avocaţii noştri lucrează la asta, vă daţi seama că după această decizie greşită situaţia financiară a Rapidului a fost dată un pic peste cap. Din acest motiv trebuie să existe nişte daune interese, nu?

Aveţi o primă evaluare la cât se ridică aceste pierderi ale clubului Rapid?

Primul contract care a fost semnat cu Murfatlar, în valoare de trei milioane de euro, pentru publicitate, a fost semnat numai pentru cazul în care Rapid joacă în Divizia A. O primă pagubă este de trei milioane de euro, contractul de publicitate cu Murfatlar.

Pe câţi ani era contractul cu Murfatlar?

Era pe un singur an.

Existau şi alţi sponsori interesaţi să vină alături de Rapid?

Categoric, mai sunt două contracte, doar că cu cei de la Murfatlar am vorbit acum. Să vedem dacă ceilalţi îşi menţin contractele sau nu. Cu cei de la Murfatlar am vorbit şi au spus că nu sunt de acord să mai dea banii aceştia pentru Divizia B. Contractul se reziliază, dar mi-au spus că în instanţă vor veni ca parte, ca martori în această situaţie.

Veţi imputa celor trei milioane celor din Comitetul Executiv?

Nu pot să mă pronunţ până nu vorbesc cu avocaţii. O să se hotărască împotriva cui ne îndreptăm, dacă ne îndreptăm împotriva FRF sau LPF sau amândorura.

Obiectivul va rămâne promovarea la ce să se aştepte rapidiştii?

Categoric promovarea. Rapidiştii pot să rămână liniştiţi din două motive: echipa este acum mai puternică decât credeam pentru Divizia B şi că situaţia financiară rămâne neschimbată, exista buget pentru Divizia B, nu este nicio problemă.  Un mesaj pentru ei este că îi aşteptăm la stadion pentru că noi mergeam şi în anii comunismului, când eram în Divizia B, mergeam 30.000 pe stadion.

În presa sportivă au apărut speculaţii că nu aveţi forţa financiară să susţineţi o echipă ca Rapid Bucureşti.

Dacă m-aş lua după presa sportivă care îl pune pe asociatul meu în aceeaşi postură cu Romeo Fantasticul ar însemna să mă...

Sunt doar speculaţii?

Categoric, categoric. Există un grup de oameni care sprijină Rapidul, nu suntem doar noi.

Citește și: