16 vizualizări 30 mai 2010

Selecţionerul Răzvan Lucescu s-a arătat revoltat de arbitrajul comisiei din Cehia care a oficiat meciul amical pierdut cu 2-3 în faţa Ucrainei. "Nu am comentat arbitrajele, nu m-am plâns niciodată, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost revoltător. Chiar acum patru zile am avut o discuţie cu tata, discutam că e un meci acasă, că au nevoie de victorie, şi mi-a zis să mă aştept la un arbitraj ostil. Aşa a fost, din păcate. Şi-au bătut joc de munca acestor băieţi. Au fost multe măgării ale arbitrilor la această partidă. Afectează modul în care s-a pierdut, am avut jocul în mână şi au fost toate aceste măgării, care duc la frustrare", a spus Lucescu. Selecţionerul spune că greşelile de arbitraj au venit tocmai în momentele bune pe care "tricolorii" le-au avut în joc. "Am avut momente mai proaste, dar am avut şi momente bune. Culmea e că atunci când am avut momente bune am fost taxaţi. E un meci amical, din care rămânem cu lucruri frumoas, pot să apreciez evoluţia lui Bilaşco, mi-a plăcut foarte mult şi Cociş, care a fost foarte disciplinat tactic, a dat un plus de consistenţă, de disciplină tactică", a explicat el.

Lucescu, nemulţumit de atacanţi

Selecţionerul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atacanţi, care au recuperat multe baloane însă le-au pierdut cu uşurinţă: "Lobonţ a făcut greşeala de la primul gol, dar există şi greşeala lui Pitov. Nu vreau să critic atacanţii, însă când trebuie să alergi ca să recuperezi şi în secunda următoare mingea este la adversar este o risipă de efort şi nu este normal". Lucescu a mai spus că Daniel Niculae nu ar fi trebuit să intre la pauză, însă acea schimbare a fost impusă de cursul jocului, iar intrarea sa a adus mai multă consistenţă în joc, atacantul reuşind chiar să marcheze.

Markevici: "Am luat două goluri absurde"

Selecţionerul Ucrainei, Miron Markevici, a declarat că naţionala sa a învins o echipă bună, adăugând că golurile luate au fost unele "absurde". "Acest joc a fost numai bun pentru cei aflaţi în tribune, au fost destule emoţii. A fost un meci intens: am deschis scorul, am fost egalaţi şi conduşi, apoi am revenit şi am învins. Ambele echipe au jucat destul de bine. Avem nevoie de o defensivă mai organizată. Am întâlnit o echipă bună, care ştie ce să facă pe teren. Sunt bucuros că am învins o astfel de echipă cum e România. Au jucat foarte atent în defensivă, conduşi de Chivu. Am luat două goluri absurde", a spus Markevici. Mijlocaşul Evgheni Konoplianka (Dnepr Dnepropetrovsk), autorul golului de 2-2, a afirmat că acest meci a fost un succes. "A fost o partidă grea, dar am câştigat în faţa unei echipe foarte bune şi puternice, care ne-a pus de multe ori în dificultate", a spus el.

Citește și: