1334 vizualizări 3 feb 2018

Eliminată în sferturile de finală de la Sankt Petersburg de Daria Kasatkina, Caroline Wozniacki şi-a mărit avansul la 350 de puncte (7.965, faţă de 7.616 ale Simonei), dar adevărata bătălie se va da pe cimentul din Qatar. În 2017, Caro a ajuns în finala turneului, pierdută în faţa Karolinei Pliskova (3-6, 4-6), în timp ce Simona nu a participat.

Astfel, daneza e obligată să-şi apere cele 305 puncte primite anul trecut pentru prezenţa în ultimul act şi, cum Doha a trecut de la turneu de categorie WTA Premier la WTA Premier 5, e nevoită să ajungă în faza semifinalelor pentru a nu fi pe minus. În acest context, marele avantaj al Simonei e dat de faptul că nu are de apărat niciun punct. Plecate practic de pe picior de egalitate în momentul în care vor fi scăzute punctele pentru performanţele din 2017, Simona trebuie doar să câştige cu un meci mai mult decât Wozniacki în Qatar pentru a fi sigură de locul unu în lume.

Chiar şi în condiţiile în care Wozniacki "supravieţuieşte" turneului de la Doha şi rămâne lider mondial, Simona păstrează, după competiţia din Qatar, o altă şansă foarte bună. Imediat după Doha, circuitul WTA se mută în Dubai, iar Halep e, din nou, avantajată de jocul rezultatelor obţinute în 2017.

Citeşte continuarea pe ProSport!

Citește și: