Marius Huţu
403 vizualizări 17 ian 2019

Românca a avut un final irezistibil, cu patru game-uri câştigate la rând, astfel că s-a impus în setul decisiv cu 6-4. Meciul a durat două şi jumătate. În turul următor, românca o va înfrunta pe Venus Williams.

Marius Copil a fost eliminat în turul secund la Australian Open, fiind învins de David Goffin cu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4
 
 
Urmăreşte cum s-au desfăşurat meciurile românilor în timp real pe LIVE TEXT Prosport

► Simona Halep este prima care cedează în setul decisiv pe propriul serviciu. Kenin se agaţă de fiecare minge şi realizează în cele din urmă break-ul. Scorul este 2-4, Simona are nevoie de o reacţie imediată.

Sofia Kenin a declanşat un atac furibund în ultimele minute ale jocului, iar Simona Halep, destul de pasivă, a cedat în cele din urmă. Sportiva din Statele Unite s-a impus în tiebreak cu 7-5, astfel că avem set decisiv. Asta după ce românca a avut meciul în mână, 3-0 în setul secund şi 40-40 pe serviciul adversarei.

Marius Copil este condus cu 2-1 la seturi, după ce Goffin s-a impus în actul trei cu 6-2. Serviciul nu i-a mai funcţionat românului - doar 48% procentajul primului serviciu -, iar numărul de erori comise a fost mult mai mare, 10-2.

► Setul doi Halep – Kenin intră în prelungiri, 5-5. Simona nu mai are acel confort în joc pe care l-a arătat în primele 40 de minute, astfel că are nevoie de o prestaţie solidă pentru acest final al actului doi, pentru a rezolva meciul în două seturi. Totul se decide până la urmă în tie-break.

► Pe un fondul unui joc tot mai consistent al americancei Kenin, Simona Halep realizează un game solid cu serviciul şi ajunge foarte aproape de victorie, 5-4.

► David Goffin a restabilit egalitatea la seturi, 1-1, după ce a fructificat la maximum singurul moment de slăbiciune al lui Marius în actul doi, la scorul de 5-5. Belgianul a făcut break atunci, apoi a câştigat şi setul cu 7-5. Goffin începe şi setul trei tot cu un break.

► S-a relansat setul doi! Sofia Kenin a câştigat game-ul patru după prelungiri cu Simona, moment care a venit ca o descătuşare pentru ea, pentru că apoi a realizat patru puncte la rând pe serviciul româncei şi a făcut re-break, 3-2.Americamca a returnat foarte bine.

► Halep este „on fire”! Românca s-a desprins încă de la început şi în setul secund, scor 3-0. Kenin nu mai ţine ritmul şi pare deja debusolată.

► Marius Copil continuă să facă ravagii cu primul serviciu, 11 puncte câştigate din cele 12, adică un procentaj de 92%. Românul a ajuns deja la 11 aşi şi este în avantaj şi în setul secund, cu 4-3

► Set Simona Halep! Simona încheie conturile primului set după 33 de minute de joc, cu al doilea break, 6-3. Românca a arătat foarte mult siguranţă, având o creştere evidentă în joc, raportat la meciul din primul tur. A câştigat 41% din punctele la retur şi 78% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

► Simona acoperă foarte bine terenul şi realizează şi punctul meciului. După un schimb mai lung de mingi, românca şi-a executat adversara cu forehand-ul, scor 4-2. Nivelul de joc este destul de ridicat, din moment ce avem deja 14 puncte câştigătoare, Halep fiind în avantaj cu 8-6.

foto: youtube.com

Citește și: